Gemeente Oss



1/7/2003 - Eigen website voor de Piekenhoef

Met de komst van De Piekenhoef krijgt Oss er weer een mooie woonwijk bij. Over de nieuwe wijk komen bij de gemeente Oss al veel vragen binnen van geĂŻnteresseerden. Voor al deze mensen is de brochure De Piekenhoef, stijlvol wonen in een landelijke, bosrijke omgeving beschikbaar bij informatiecentrum dn Osse Winkel en de hulpsecretarie Berghem. Iedereen die nader op de hoogte gehouden wil worden kan de eigen website van de piekenhoef bekijken op www.depiekenhoef.nl Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Achtergrondinformatie
De Piekenhoef wordt een ruim opgezette wijk met veel laagbouwwoningen, waaronder tweekappers en vrijstaand, geschakelde woningen. Daarnaast is er ruim plek voor vrije kavels maar ook voor sociale woningbouw. De Piekenhoef moet een wijk worden voor iedereen. Het totale overzicht van de woningen is als volgt:

Sociale huur en goedkopere koop: 220 woningen Vrije sector middel duur: 330 woningen Vrije sector duur: 330 woningen Particuliere kavels: 220 woningen Woon/werk-woningen: 50 woningen

In totaal worden in tien jaar tijd, verdeeld over drie fasen, 1150 woningen gebouwd. Er is ook ruimte voor zes woonwagenstandplaatsen, die uitsluitend geschikt zijn voor bewoning; er zijn namelijk geen daghandelterreintjes opgenomen.

Locatie
De locatie De Piekenhoef bestrijkt een gebied van ongeveer 87 hectare, ten oosten van Oss en ten zuiden van Berghem. Het plangebied wordt begrensd door de Willantstraat aan de noordzijde en de Hoessenboschlaan aan de oostzijde; de Nieuwe Heisstraat aan de zuidzijde en de Zevenbergseweg aan de westzijde. Direct aan de noordzijde grenst de locatie aan woonbebouwing van Berghem. Ten zuiden van De Piekenhoef bevindt zich met de Herperduin een omvangrijk bosgebied. Als overgang tussen wijk en bos is een strook met houtwallen en agrarische en burgerwoningen gesitueerd met een breedte van circa 400 meter. Ten westen van het plangebied ligt een stedelijke groenzone met daarnaast bedrijventerrein Danenhoef. Ten oosten van De Piekenhoef ligt open land in agrarisch gebruik.