Logo/logo WRQ 3.jpg 01/07/2003 WRQ geeft preview van nieuwe host-interface voor Microsoft

Nieuwe mogelijkheden zullen in BizTalk Server 2004 en de komende versie van WRQ Verastream beschikbaar worden

Den Haag, 1 juli 2003 - WRQ maakt bekend dat haar WRQ Verastream platform voor host-integratie volledige interoperabiliteit zal bieden met Microsoft BizTalk Server 2004, het fundament van Microsoft's Jupiter-visie. Ontwikkelaars kunnen hierdoor in de Microsoft-omgeving werken terwijl tegelijkertijd geprofiteerd kan worden van WRQ's expertise op het gebied van host-integratie.

Een preview van WRQ's Verastream host-interface voor Microsoft BizTalk Server 2004 kan nu worden gedownload op
http://www.wrq.com/info/ibdmsv/. Deze versie is ontwikkeld ter ondersteuning van de bèta release van BizTalk Server 2004.

Om te garanderen dat Verastream alle functionaliteiten bevat die nodig zijn voor een naadloze samenwerking met BizTalk Server, heeft WRQ verder interne ontwikkelcapaciteit ter beschikking gesteld. Zo zal bijvoorbeeld mogelijk worden een BizTalk Server-gebaseerde applicatie voor e-commerce eenvoudig toegang te geven tot de functionaliteit uit een ERP-systeem dat draait op een AS/400.

BizTalk Server ontwikkelaars kunnen nu binnen de Visual Studio .NET omgeving met behulp van Verastream host-functionaliteiten ter beschikking stellen als herbruikbare diensten (services). De ontwikkelaars zullen zo toegang krijgen tot een groot aantal host-omgevingen, zoals IBM zSeries (OS/390), IBM iSeries (AS/400), UNIX, HP e3000 en OpenVMS.

"Naarmate wij onze Jupiter-visie verder uitbouwen, wordt integratie van bestaande bedrijfsmiddelen steeds belangrijker", zegt Sanjay Manchanda, Group Product Manager voor E-Business Servers bij Microsoft. "Dankzij de hechte integratie van Verastream en BizTalk Server 2004 beschikken ontwikkelaars over complete interoperabiliteit tussen beide producten, waardoor onze klanten host-functionaliteiten nog beter kunnen hergebruiken in nieuwe applicaties en initiatieven. De Jupiter-visie helpt ondernemingen bij het integreren van een ICT-ecosysteem bestaande uit informatie, mensen en bedrijfsprocessen. Verastream past perfect in die visie."

Dankzij WRQ's servicegeoriënteerde benadering van host-integratie kunnen gebruikers van BizTalk Server en Verastream services creëren die de host-functionaliteit volledig ontkoppeld van de technische en operationele details van de oorspronkelijke systemen. Dankzij het gebruik van Verastream kunnen ontwikkelaars zodoende vertrouwen op hun bestaande Microsoft kennis en vaardigheden. Met deze WRQ preview-versie, ontworpen voor samenwerking met BizTalk Server 2004, kunnen gebruikers Verastream's verbeterde host-integratiemogelijkheden evalueren en worden zij aangemoedigd feedback te geven.

"WRQ versterkt en verdiept haar relatie met Microsoft voortdurend. De preview release van vandaag is daar een goed voorbeeld van", zegt Ron Grevink, Director of Integration Strategy Europe bij WRQ. "De nauwe afstemming tussen Verastream en BizTalk Server 2004 zal Microsoft-ontwikkelaars in staat stellen productiever te zijn, doordat zij host resources kunnen toepassen in nieuwe applicaties en initiatieven. We nodigen hen van harte uit om Verastream's nieuwste Microsoft-voorzieningen te testen."

Over WRQ
WRQ ontwikkelt al 22 jaar toonaangevende software die de toegankelijkheid en integratie van host-applicaties vereenvoudigt. WRQ Reflection verbindt web- of Windows-desktops niet alleen met host-applicaties, maar ook met file en print services. WRQ Verastream ontsluit host-functionaliteiten in de vorm van services die snel kunnen worden hergebruikt in webapplicaties, standaardapplicaties en portals.

WRQ gooit in de technologiesector hoge ogen vanwege de kwaliteit van haar ondersteuning en de loyaliteit van haar klanten. Met meer dan 6 miljoen gebruikers in 51 landen is WRQ een van de grootste softwarebedrijven van de Verenigde Staten. Vier van de vijf ondernemingen in de Fortune 500 lijst vertrouwen dagelijks op WRQ. Het Europese hoofdkantoor van WRQ is sinds 1989 gevestigd in Den Haag. Sinds februari 2000 heeft WRQ een tweede Nederlandse vestiging in Bilthoven. Meer informatie is te vinden op www.wrq.com/nl.

Access. Integrate. Transform.

Contactpersoon bij WRQ is Vanessa Bakker.
Tel: 030 229 5400
Fax: 030 229 2264
Email: vanessab@eu.wrq.com

Contactpersoon bij Brodeur Worldwide is Suzanne van de Raadt. Tel: 020-3462000
Fax: 020-6697265
Email: svanderaadt@nl.brodeur.com