De Unie


Laatste nieuws
CAO Vaste Medewerkers Uitzendbureaus afgewezen

Hoofddorp, 1 juli 2003 De leden van vakbond De Unie hebben tijdens een ledenraadpleging het eindbod van de Uitzendwerkgevers (ABU) voor de nieuwe CAO voor Vaste Medewerkers afgewezen. De werkgevers hielden voor 2003 de nullijn vast en boden slechts 0,75 procent incidenteel en voor 2004 slechts 1,25 procent structureel. Onder de CAO vallen ongeveer 15.000 vaste medewerkers.

Unie-bestuurder Peter Roos had de uitkomst van de ledenraadpleging zien aankomen. De Unie heeft zich in deze onderhandelingen zeer constructief opgesteld. Rekening houdend met de situatie waarin de branche verkeert, hebben wij een realistische voorstellenbrief ingediend met een bescheiden looneis en enkele aanvullende voorstellen. De ABU heeft daarentegen een waslijst met verslechteringen ingediend. Het eindbod was voor de Unie-leden zeer teleurstellend.

De werkgevers wilde ondermeer een verkorting van de opzegtermijn van werkgevers en de invoering van een wachttijd van 4 maanden voor deelname aan de winstafhankelijke uitkering. Een voorstel om de werkdruk in de branche te onderzoeken is bovendien door de ABU afgewezen.

Hiermee is er na 4 onderhandelingsrondes nog steeds geen akkoord. Een nieuwe CAO zou per 1 april met terugwerkende kracht moeten ingaan. De Unie gaat de werkgevers per brief verzoeken de onderhandelingen zo snel mogelijk te heropenen. Mocht dit tot niets leiden, dan zijn acties niet uitgesloten.

dinsdag, 1 juli 2003