Euronext deelt mee - 01/07/2003

Koramic Building Products S.A / Korfinco S.A. - Openbaar bod tot omruiling (OBO).

Koramic Building Products S.A / Korfinco S.A. - Openbaar bod tot omruiling (OBO). Gewone aandelen ISIN code : BE0003685964 SRW code : 3685.96
Stock code : KORM

De vennootschap naar Belgisch recht Korfinco N.V. biedt aan om het geheel van de 6.864.265 nog in omloop zijnde gewone aandelen van de vennootschap naar Belgisch recht Koramic Building Products N.V. (of 60,72% van het uitgegeven kapitaal) te verwerven door omruiling, tegen gewone aandelen van de vennootschap naar Oostenrijks recht Wienerberger AG in de verhouding van :


- 6 gedematerialiseerde gewone aandelen Wienerberger AG, genot
01.01.2003 en een opleg in contanten van EUR 17,50 voor 5 gewone aandelen Koramic Building Products, cp. 8 tot en met 30 aangehecht.

N.B.: Het bod heeft geen betrekking op de 33 « VVPR-strips » betreffende de aandelen Koramic Building Products (codenrs: SRW : 5517.85 - ISIN: BE0005517850) die niet opgenomen zijn op Euronext Brussels.

De orders in het orderboek van NSC op 01.07.2003 zullen na beurs geannuleerd worden. Bijgevolg dienen de leden van de markt, op dinsdag
02.07.2003 vóór de opening van de markt, de nieuwe orders van hun klanten in te brengen.


- Vorm van de te bekomen effecten: De gewone aandelen Wienerberger zijn gedematerialiseerd. Deze aandelen zijn niet fysich leverbaar en kunnen derhalve uitsluitend overgemaakt worden op een effectenrekening bij een financiële tussenpersoon.


- Het bod loopt van 02.07.2003 tot en met 30.07.2003 (16u.)
- Afrekeningsdatum: De levering van aandelen Wienerberger en de betaling van de opleg in contanten zullen binnen de 10 Werkdagen na de datum van de publicatie van de resultaten worden ingeschreven; resultaten die zullen gepubliceerd worden binnen de 5 dagen van de afsluiting van het bod .


- Het bos is voorwaardelijk: Het OBO is onderworpen aan de voorwaarde dat het aantal aandelen Koramic Building Products aangeboden in het bod, verhoogd met het aantal aandelen Koramic aangehouden door de Koceram groep, bij de afsluiting van het bod, minstens 95% vertegenwoordigt van het totaal aantal uitstaande aandelen Koramic.

Korfinco behoudt zich evewel het recht afstand te doen van toepassing van deze opschortende voorwaarde (zie prospectus) .

N.B.: Voor zover de biedende vennootschap na afloop van het bod ten minste 90% van de aandelen Koramic Building Products zal bezitten, zal het bod heropend worden tegen dezelfde voorwaarden.


- Kosten: alle kosten (de taks op de beursverrichtingen inbegrepen) vallen ten laste van de vennootschap Korfinco. De eventuele administratiekosten die, indien nodig, door elke instelling of financiële bemiddelaar (met uitzondering van de hieronder vermelde loketinstellingen) toegepast worden, zullen gedragen worden door de houder van aandelen Koramic Building Products die ingeschreven heeft op het bod.

Notering:

- De gewone aandelen Wienerberger AG zullen niet op Euronext Brussels opgenomen worden maar zijn op de Beurzen van Wenen en Frankfurt en op de OTC markt in de V.S. genoteerd.
- Onafgezien van het resultaat van het OBO, heeft Korfinco de intentie om de schrapping van de notering van het aandeel Koramic Building Products op de Eerste Markt van Euroenxt Brussels aan te vragen.


- Prospectus : beschikbaar vanaf 02.07.2003 bij de hieronder vermelde loketinstellingen.

- Loketinstellingen: Bank Degroof Petercam - KBC Bank ING België Fortis Bank Dexia Bank.

Bron: Euronext Brussels
Provider: Euronext Brussels