Ministerie van Defensie


foto: Sergeant Dick Boschman (Ellen Kurvers)

Dick Boschman schiet twee Nederlandse records in Oostenrijk

01-07-2003

Sergeant Dick Boschman (Koninklijke Landmacht) heeft afgelopen week tijdens een internationale CISM schietwedstrijd in Oostenrijk twee nieuwe Nederlandse records gevestigd. De schutter maakt deel uit van de topsportselectie van Defensie. Op het onderdeel Military Rapid Fire, 300 meter 3 houdingen, schoot Boschman 552 punten van de 600. Deze score was, behalve een nieuw Nederlands record, tevens goed voor een achtste plaats in het individuele klassement.

De score van 552 is een verbetering van het oude record met vier punten wat jaren op naam heeft gestaan van de sergeant-majoor der mariniers b.d. Jack Achilles. Op het onderdeel 300 meter 3 houdingen standaard geweer precisie schoot Boschman 197 punten. Deze score is ook een verbetering van het Nederlandse record met 3 punten. In het klassement individueel schoot Boschman 562 punten, goed voor een 28e plaats.

Aan de wedstrijden deden schutters mee uit Tsjechië, Hongarije, Duitsland, Slovenië, Noorwegen, Zwitserland en Oostenrijk. Deze landen zullen ook deelnemen aan de internationale CISM geweerschietwedstrijden die van 19 tot en met 24 oktober worden gehouden op de Harskamp.

Deze week is Boschman op trainingskamp in het Duitse Suhl als voorbereiding op de Europese schietkampioenschappen in Pilsen, Tsjechië.