IDC: Smartcard-authenticatie steeds vaker vervangen door USB-sleutels

Rapport "Identity management in a Virtual World" geeft trends authenticatie weer

IJsselstein, 1 juli 2003 - Onderzoek uitgevoerd door IDC toont aan dat USB-sleutels steeds vaker worden verkozen boven de traditionele smartcard als authenticatiemiddel voor netwerken. In het rapport "Identity Management in a Virtual World" haalt IDC onder meer de USB-sleutel eToken van Aladdin naar voren als voorbeeld van deze groeiende manier van authenticeren.

Het onderzoek beschrijft dat smartcards steeds vaker worden vervangen door USB-sleutels, omdat het hierdoor niet langer noodzakelijk is kaartlezers in te zetten. Zo nemen de totale implementatiekosten van een authenticatiemiddel aanzienlijk af. Daarnaast toont het onderzoek aan dat het aantal implementaties van de USB-sleutels jaarlijks met gemiddeld 92,5% groeit. De traditionele challenge/reponse-producten zullen marktaandeel blijven verliezen door de lagere kosten en het gebruiksgemak van USB.

Charles Kolodgy, Research Manager van IDC en schrijver van het rapport: "Om een beveiligd netwerk succesvol te beheren moet men toegang toestaan en tegelijkertijd streng beveiligen, op een veilige, nauwkeurige manier en tegen lage kosten. Authenticatiemiddelen als die van Aladdin voldoen zowel aan deze hoge beveiligingseisen als aan gebruiksgemak."

Onderzoek

IDC heeft voor het onderzoek gesproken met IT-specialisten uit onder meer de farmaceutische industrie, de productiesector, de overheid en de security consultancy.

In het rapport worden de volgende onderwerpen besproken:
- Is authenticatie van gebruikers noodzakelijk binnen uw organisatie?
- Belemmeringen voor de toepassing van authenticatie
- Hoe USB-sleutels een einde maken aan deze belemmeringen

Een kopie van het rapport "Identity Management in a Virtual World" in PDF-formaat kunt u aanvragen via aladdin@whizpr.nl

Over Aladdin

Aladdin Knowledge Sytems (Nasdaq: ALDN), gevestigd in Tel Aviv (Israël), houdt zich als internationaal marktleider op het gebied van internet- en softwarebeveiliging bezig met oplossingen voor een veilig gebruik en veilige distributie van digitale content: van applicatiesoftware tot en met internetgebruik en -toegang. Aladdins klanten zijn software-vendors en organisaties die hun medewerkers een veilige toegang tot het internet bieden, inclusief bescherming van de eigen bedrijfsinformatie en -productiviteit. Meer informatie is te vinden op Aladdins website www.eAladdin.com of via de Benelux-vestiging van Aladdin in IJsselstein.