Actueel

Onbeschermd seksueel verkeer van met HIV besmette verdachte is poging tot zware mishandeling

Bron: Gerechtshof Arnhem

Datum actualiteit: 1-07-2003

Het hof Arnhem heeft op 30 juni 2003 vonnis gewezen in het hoger beroep van de verdachte, die door de rechtbank Leeuwarden werd veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf wegens poging tot doodslag. De verdachte die wist dat hij met HIV besmet was, had onbeschermd seksueel contact gehad met een minderjarige jongen. De zaak werd voor een nieuwe behandeling naar het hof Arnhem verwezen nadat de Hoge Raad het arrest van het hof Leeuwarden van 1 maart 2001 op 25 maart 2003 had vernietigd.
Het hof oordeelt op basis van deskundigenverklaringen dat gezien de huidige stand van de medische wetenschap er onvoldoende verband bestaat tussen de seksuele gedragingen en de eventuele dood van het slachtoffer. Er volgt om die reden vrijspraak voor wat betreft de poging tot doodslag.
De verdachte heeft zich daarentegen wel schuldig gemaakt aan een poging tot zware mishandeling omdat hij bewust de aanmerkelijke kans heeft aanvaard dat het slachtoffer zwaar lichamelijk letsel, een onomkeerbare hiv-besmetting, zou oplopen
De verdachte wordt veroordeeld tot een gevangenisstraf van 27 maanden

Ga naar betreffende uitspraak met nummer: AH8890
Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...t_id=12325&i=&ti=