Delft Instruments N.V.



Delft Instruments rondt verkoop van OIP N.V. (België) af

Delft Instruments maakt bekend dat overeenstemming is bereikt inzake de verkoop van Optronics Instruments & Products (OIP N.V.), gevestigd te Oudenaarde, België aan Elbit Systems Ltd., gevestigd te Haifa, Israël.

Hoewel met de transactie een boekverlies is gemoeid van circa EUR 2,5 miljoen, als gevolg van operationele verliezen van afgelopen jaren, zullen de financiële ratios van Delft Instruments N.V. niettemin verbeteren, aangezien de overnemende partij de resterende bankschulden van OIP overneemt. Het onroerend goed blijft eigendom van Delft Instruments en wordt verhuurd aan OIP N.V.

OIP N.V. telt momenteel ongeveer 50 medewerkers en levert met name systemen aan defensieautoriteiten. Met de desinvestering van OIP heeft Delft Instruments haar strategie afgerond om zich terug te trekken uit de activiteiten, die de levering van geïntegreerde defensiesystemen omvatten.

De markt van defensiesystemen kenmerkt zich door concentratie en consolidatie. Als onderdeel van Elbit Systems heeft OIP aanzienlijk betere toekomstkansen om op succesvolle wijze een internationaal verkoopkanaal te onderhouden en voldoende nieuwe producten te ontwikkelen.

Elbit Systems Ltd. (Nasdaq : ESLT) is een internationale onderneming, die actief is op het gebied van defensie-elektronica, waaronder elektro-optische technologieën. Elbit realiseert een omzet van meer dan US $ 800 miljoen en telt meer dan 5000 medewerkers wereldwijd (www.elbit.co.il).

Profiel Delft Instruments

Delft Instruments N.V. is de houdstermaatschappij van een internationale groep ondernemingen die met technologisch hoogwaardige producten en diensten in hun respectievelijke markten veelal een leidende positie innemen.

De Delft Instruments' ondernemingen ontwikkelen, produceren, verkopen en onderhouden geavanceerde (precisie) hardware en software voor medische en industriële klanten. Medische toepassingen zijn onder meer kankerbestrijding door middel van bestraling, röntgen- en ultrasound diagnostiek en digitale archieven voor röntgenfoto's. Industriële toepassingen zijn onder meer meting en beheersing van opslag en transport van olie- en gasproducten.

Delft Instruments ontwikkelt specifiek op de klant afgestemde totaaloplossingen waarin software, apparatuur, onderhoud en dienstverlening geïntegreerd worden aangeboden.

Delft Instruments telt ongeveer 1200 medewerkers, is genoteerd aan Euronext Amsterdam en opgenomen in het NextEconomy segment. De onderneming realiseerde in 2002 een winst van euro 10,9 miljoen over een omzet van euro 194 miljoen.

Raad van Bestuur Delft Instruments N.V. Delft, 1 juli 2003

Voor nadere informatie : E.H. de Groot, Voorzitter Raad van Bestuur Tel. 015 2601206
E-mail : ehdegroot@delftinstruments.nl

Website Delft Instruments : http://www.delftinstruments.com


---- --