Gemeente Leiden

Persbericht

Regulier maken 10.000 ID (doorstroombanen)-banen

Publicatiedatum: 25 juni 2003

Op dinsdag 1 juli vindt er een bijeenkomst plaats in de vergaderzaal van het Gemeentearchief, Boisotkade 2A in Leiden. De Zijlbedrijven (DZB Leiden) heeft het bedrijf Kliqmatch de opdracht gegeven een inventarisatie te doen van alle In- en Doorstroombanen (ID-banen) in Leiden en de Leidse regio. Kliqmatch heeft hiervoor gesprekken gevoerd met alle ca. 75 werkgevers en ca. 400 werknemers met ID-banen en presenteert de resultaten hiervan.

Tevens licht een vertegenwoordiger van DZB een plan van aanpak toe, als vervolg op de inventarisatie.

Korte toelichting

De aangekondigde bezuinigingen op gesubsidieerde arbeid en de tijdelijke stimuleringsregeling maken het noodzakelijk de doorstroom van deze banen naar regulier (ongesubsidieerd) werk een extra impuls te geven. Om dit te realiseren is medio mei 2003 besloten om een inventarisatie van alle ID-banen in Leiden en de Leidse regio uit te laten voeren. Doel van de inventarisatie is inzicht te krijgen in de arbeidsmarktmogelijkheden van de ID-werknemers en in het maatschappelijk belang van de ID-banen.

Programma

De bijeenkomst start om 11.00 uur. Het officiële programma zal rond 12.30 uur worden afgerond. Aansluitend is er gelegenheid om tijdens een broodje nog informeel na te praten. De bijeenkomst duurt tot uiterlijk 13.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 26-06-2003