HUMANITAS

Annamarie Thomas survivalt mee met Humanitas

Op woensdag 2 juli gaat schaatsster Annamarie Thomas mee op een survivaltocht in de bossen rond Ellertshaar. De survivaltocht maakt deel uit van een kindervakantieweek van Humanitas. Thomas begeleidt die dag als groepsleidster kinderen tussen de 12 en 15 jaar die om medische, (psycho)sociale en/of financiële redenen anders niet op vakantie gaan.

In totaal vijftig kinderen vieren de eerste week van juli vakantie in Boerderij De Klonie in de Drentse bossen. Zij worden begeleid door twaalf speciaal opgeleide vrijwilligers. Tijdens de vakantieweek organiseren zij leuke en sportieve activiteiten die de kinderen even uit de dagelijkse beslommeringen moeten halen. De kinderen die naar Ellertshaar gaan, komen uit Friesland. Diverse
jeugdhulpverleningsinstanties melden de kinderen bij Humanitas aan. Tijdens de zomer worden in heel Nederland vakantieweken georganiseerd voor kinderen uit diverse regio's.

Steentje bijdragen
Sinds 2003 is de SponsorBingo Loterij sponsor van de schaatsploeg van Jac Orie. De ploeg bestaat uit negen schaatsers, onder wie Annamarie Thomas. Naast het schaatsen zetten de topsporters zich in voor een zelf gekozen goed doel. Voor Thomas is dit Humanitas. Zij wil graag actief bijdragen aan het vrijwilligerswerk van Humanitas. De kindervakantieweken zijn voor haar een goed voorbeeld van het grote scala aan activiteiten van de vereniging. Ze zegt hierover: 'Het geeft een goed gevoel dat ik als schaatser van de SponsorBingo Loterij Schaatsploeg een klein steentje bij kan dragen aan het uitdragen van het belangrijke werk van Humanitas. Ik had er al veel over gehoord van een vriend van mij die bij Humanitas werkt. Super dat ik nu een van hun projecten mag bezoeken. Zo'n kindervakantieweek geeft mij direct een positief gevoel. Ik ga een hele dag met de kinderen survivallen. Samen een dagje bikkelen, doorzetten en... genieten van het buiten zijn, de teamspirit en het succes. Net als in topsport dus eigenlijk'.

Humanitas
Jeugdwelzijn neemt een belangrijke plaats in binnen het grote activiteitenaanbod van Humanitas. De activiteiten van Humanitas op het gebied van jeugdwelzijn zijn laagdrempelig en voor een groot deel gericht op het voorkomen van problemen en het bieden van ontspanning. Naast de vakantieweken zetten de duizenden vrijwilligers van Humanitas zich onder meer in voor maatschappelijke activering, steun bij rouw en opvoedingsondersteuning. De beroepskrachten van de werkstichtingen richten zich onder andere op kinderopvang, ouderenhuisvesting en dienstverlening aan mensen met een handicap of behartigen de belangen van alleenstaande minderjarige asielzoekers.

Zestig procent voor sport, welzijn en cultuur in Nederland Zestig procent van de bruto-opbrengst van de SponsorBingo Loterij is bestemd voor het goede doel. Alle organisaties die geld ontvangen van de SponsorBingo Loterij zijn actief op het gebied van sport, cultuur en welzijn, zoals bijvoorbeeld: Stichting DOEN, de vier Rijksmusea, Fonds Slachtofferhulp, Jantje Beton, Johan Cruyff Foundation, Alzheimer Nederland en Humanitas.