Technische Universiteit Eindhoven

12 juni 2003

PERSBERICHT

Internationaal Hajraa Buitentoernooi op TU/e-campus groter dan ooit met 490 teams
Sterk internationaal deelnemersveld op Open NSK Grasvolleybal

Eindhoven Zaterdag 21 en zondag 22 juni vindt op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) het 25ste Internationale Hajraa Buitentoernooi plaats. Op Sportpark De Hondsheuvels zijn 129 velden opgebouwd waar ruim 4500 sporters uit 15 landen deelnemen aan het grootste grasvolleybaltoernooi van Europa. Tijdens het toernooi worden ook de Heineken Open Nederlandse Studenten Kampioenschappen (NSK) Grasvolleybal gespeeld. Om deze officiële titel zal gestreden worden door in totaal 26 teams afkomstig van tien Nederlandse en zeven buitenlandse universiteiten.

Studenten Stedencup

Om de Open NSK Grasvolleybal te winnen, moet men zorgen zowel met het herenteam als het damesteam zo hoog mogelijk te eindigen. Slechts de universiteit die overall het hoogst eindigt mag de grote Heineken Studenten Stedencup mee naar huis nemen voor een jaar. Het deelnemersveld is dit jaar zeer sterk te noemen. Was het in 2002 reeds hoog nationaal volleybalniveau, de verwachting is dat titelverdediger Timisoara uit Roemenië het dit jaar nog zwaarder zal krijgen. Zo zal de Albanese finalist van de reguliere Nederlandse Kampioenschappen Grasvolleybal aantreden en ook de teams uit Frankrijk en Oekraïne worden hoog aangeslagen. Het eerste herenteam van de organiserende vereniging, Hajraa, wint echter al jarenlang de finale bij de mannen en zij zullen zeker deze traditie voort willen zetten. Dit belooft een aantal hoogstaande wedstrijden op en rond het hoofdveld van het Hajraa Buitentoernooi.

Gratis bezoek aan het Hajraa Buitentoernooi

Deze 25ste editie heeft massaal het vertrouwen van de deelnemers gekregen. Nog nooit deden zoveel teams mee aan Europas grootste volleybalevenement op gras. Niet minder dan 490 teams komen een weekeinde naar Eindhoven. Hiermee is de huidige maximale capaciteit van het toernooi vrijwel bereikt en inschrijven is dan ook niet meer mogelijk. Wel is het natuurlijk altijd mogelijk het toernooi te komen bezoeken, toegang tot het terrein is gratis. Op zaterdag en zondag wordt er gespeeld van 9.00 tot ca. 16.00 uur. Voor toeschouwers is gezorgd voor een gezellig terras naast het hoofdveld. Ook is een tribune opgebouwd om de wedstrijden zo goed mogelijk te kunnen volgen. Of ga kijken bij het zitvolleybal naast het hoofdveld, op zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Daar worden mensen uitgedaagd, in het kader van De Uitdaging voor Nederland, om volleybal te spelen in aangepaste vorm. Tegen het Nationale Herenteam Zitvolleybal wel te verstaan. En zijn zaterdag de wedstrijden afgelopen, dan gaat het feest verder met de Radio Decibel Zomertoer op het campingterrein. Voor meer informatie over het Hajraa Buitentoernooi, bezoek de site: www.hajraa.nl of bel met het HajraaHuis: 040 244 18 28.