Vlaamse overheid

Op een ogenblik dat er van op de arbeidsmarkt alleen onheilstijdingen op de burger afkomen, zou men haast vergeten dat het onderwijs één van de grootste werkgevers is in Vlaanderen. Maar hoe is dat onderwijspersoneel er vandaag de dag aan toe? En waar zal het volgende schooljaren staan? Zijn er de afgelopen jaren arbeidsplaatsen bijgekomen? Of zijn er in tegendeel minder mensen aan de slag in de Vlaamse scholen? Waar situeren zich die eventuele positieve of negatieve evoluties? Hoever staat het met de verhoging van het loon van de mensen voor de klas? Waren vrouwen de afgelopen jaren echt het sterke geslacht binnen de schoolmuren? Hoe presteert de vervangingspool nu juist? Willen de poolleden in alle netten werken of opteren ze voor één specifiek net? Waar zitten de tekorten aan leerkrachten nu precies? Zijn Brussel en Antwerpen echt de enige regio's waar men nog heel veel mensen zoekt?

Allemaal vragen waarop minister Vanderpoorten en haar medewerkers van kabinet en administratie U antwoorden op willen geven.

Afspraak op het kabinet van minister Vanderpoorten (Albert II laan 15, 1210 Brussel - ondergrondse parking voorzien) op dinsdag 24 juni aanstaande om 10u30.

info : Jo De Ro, woordvoerder van
minister Vanderpoorten - gsm (0475) 98 33 73 tel. (02)553 99 23 - fax. (02) 553 99 19 e-mail: persdienst.vanderpoorten@vlaanderen.be
---