Gemeente Wassenaar

Website Valkenburg 2010 online
23-06-2003

Sinds vrijdag 20 juni 2003 heeft Valkenburg 2010 een eigen website: www.valkenburg2010.nl. De gemeenten Valkenburg, Katwijk, Wassenaar en Rijnsburg bundelen hun krachten al langer om het Marinevliegkamp Valkenburg te behouden als open ruimte.

Het intergemeentelijk samenwerkingsverband bestaat al enkele jaren. In deze jaren hebben de vier gemeenten ervaren dat de toekomst van Marinevliegkamp Valkenburg nog steeds verre van zeker is.

Valkenburg 2010 heeft Den Haag regelmatig aangeschreven en aangesproken, om de provinciale en landelijke bestuurders ervan te overtuigen dat het gebied van het marinevliegkamp niet beschikbaar mag komen voor grootschalige woningbouw. Alle argumenten voor behoud van het vliegkamp staan kort en helder omschreven in het document Uitgangspunten Valkenburg 2010, dat uiteraard ook te lezen is op de nieuwe website.

Onlangs is de nieuwe regering aangetreden. Daarmee moet ook de lobby van Valkenburg 2010 een nieuwe impuls krijgen. Daarom acht de stuurgroep het nu een geschikt moment om een website te lanceren.

Op de website zijn alle tot nu toe uitgegeven nieuwsbrieven van Valkenburg 2010 te lezen, evenals de persberichten die sinds 2000 zijn uitgebracht. Daarnaast is er informatie over de samenstelling van Valkenburg 2010 te lezen en de uitgangspunten van het samenwerkingsverband.

Waardevolle informatie is terug te vinden dankzij de plaatsing van diverse rapporten, zoals De ecologische waarden van Marinevliegkamp Valkenburg van Alterra en Touwtrekken rondom Marinevliegkamp Valkenburg van de heer Feuth.