Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Hoger Rendement Horeca

RENDEMENT: NIET HARDER, WEL SLIMMER WERKEN

WOERDEN, 20 juni -- Nu de horeca het zwaarder krijgt door de verslechterde economie, reikt de Stichting Hoger Rendement Horeca ondernemers de helpende hand. De Stichting Hoger Rendement Horeca licht op verzoek van ondernemers hun bedrijven door op rendement en bedrijfsvoering, de bedrijfsscan. Dit wordt gedaan door ervaren collega-ondernemers, die het klappen van de zweep kennen en daardoor een bedrijf beter kunnen laten renderen. Op 19 juni kwam de Raad van Advies van de Stichting Hoger Rendement Horeca in Garderen bijeen. De conclusie van de bijeenkomst: werk niet harder, maar wel slimmer...

De Stichting Hoger Rendement Horeca bestaat nu vijf jaar. Sindsdien zijn honderden ondernemers succesvol begeleid. Het unieke van Hoger Rendement Horeca is dat de begeleiding wordt verzorgd door collega-ondernemers. Commercikle bedrijfsadviseurs hoeven niet slechter te zijn, maar collega's kennen de situatie en delen dezelfde ervaringen. Het is daardoor makkelijker tips te geven hoe een bedrijf beter kan renderen, omdat de praktijk dit al eens naar voren heeft gebracht. Door middel van vakgroepen houden ondernemers contact met elkaar om ervaringen en ideekn uit te blijven wisselen.

Tijdens de bijeenkomst van de Raad van Advies van de Stichting Hoger Rendement Horeca memoreerde Jeu Claes, directeur van Koninklijk Horeca Nederland, dat minder regelgeving het rendement van de gastheren van de samenleving alleen maar ten goede komt. "Het moet nu maar eens afgelopen zijn met de administratieve lastendruk! Die tegenstrijdige wet- en regelgeving maken het de horecaondernemer zo lastig, dat een normale bedrijfsvoering steeds moeilijker wordt." De horeca kent ruim 140 verschillende wetten en regels, die in de praktijk haaks op elkaar staan. Verschillende instanties en overheden lopen elkaar in de handhaving voor de voeten. Voor de ondernemer een onmogelijke situatie om mee te werken. "Geen wonder," vervolgt Jeu Claes, "dat steeds meer horecaondernemers een beroep doen op de begeleidend ondernemers van Hoger Rendement Horeca."

Joop Goossens, voorzitter van de Stichting Hoger Rendement Horeca vertelt, dat deelnemers bijzonder enthousiast zijn over de spiegel die hen wordt voorgehouden: "bewustwording en sociaal rendement zijn pijlers waarop de ondernemer zelf verder kan bouwen! Met de vele ideekn, tips en rekenmodellen, die ter beschikking worden gesteld, kan de ondernemer effectief aan de slag."

Omzetstimulering en kostenbesparing vormen de basis voor de verbetering van het financieel rendement. Welbevinden, zelfovertuiging en een helikopterview zijn basis voor sociaal rendement. Met een goede begeleiding door de rendementor (= begeleidend ondernemer) is succes verzekerd! Ben Kleinsman, is zo'n rendementor. Volgens zijn jarenlange ervaring moet: "de ondernemer niet harder, maar wel slimmer gaan werken!"


---
Noot voor de redactie -