De Unie


Laatste nieuws
"Reorganisatie Fortis gefoceerde inhaalslag"

Culemborg, 20 juni 2003 Fortis pleegt een geforceerde inhaalslag die uiteindelijk tot kwaliteitsverlies van het personeelsbestand zal leiden. Dat zegt Uniebestuurder Gerwin van der Lei in reactie op de aankondiging van de bankverzekeraar om de komende drie jaar 750 banen bij de Nederlandse verzekeringstak te schrappen.

Volgens Van der Lei heeft Fortis, ten tijde van de fusie tussen de verzekerings-maatschappijen Stad Rotterdam en AMEV in 2001, verzuimd om synergievoordeel te realiseren. Nu wil Fortis versneld snijden in het personeelsbestand om alsnog dat kostenvoordeel te behalen als reactie op een tijdelijke economische neergang. Naar mijn mening typisch een voorbeeld van een geforceerde inhaalslag. Onder de streep leidt dit enkel en alleen tot kwaliteitsverlies van het personeelsbestand.

Volgens Van der Lei vallen de ontslagen voornamelijk bij de backoffice activiteiten. In totaal vervalt 14 procent van de arbeidsplaatsen bij de verzekeringsdivisie. Vakbond De Unie zal tijdens de onderhandelingen over een Sociaal Plan voornamelijk inzetten op het beperken van het aantal gedwongen ontslagen.

* Intropagina Fortis

vrijdag, 20 juni 2003