ESSENT NV
http://www.essent.nl

Concentratie op kerntaken moet rendement milieuactiviteiten Essent verbeteren

Zoals onlangs bij de bekendmaking van de jaarcijfers van Essent al is aangegeven, zijn de resultaten van de Milieudivisie onder druk komen te staan. Een van de belangrijke redenen hiervoor is een drastische vermindering van de hoeveelheid gestort afval als gevolg van een fors toegenomen export naar Duitsland (waar geen stortbelasting wordt geheven).

De gegeven situatie noopt Essent tot het zetten van stappen om het rendement van de milieuactiviteiten te verbeteren. Gekozen is voor een aanpak dit een focus op de kerntaken in het afvalsegment behelst, met name op verbranding en de resterende stortactiviteiten.

Daarnaast is het de intentie de samenwerking met de Van Gansewinkel Groep, waarin Essent reeds een aanzienlijk belang heeft te intensiveren. Dit zal worden gerealiseerd door de overdracht van Essent's activiteiten op het gebied van inzameling en commerciële dienstverlening aan Van Gansewinkel. Hierbij is het de verwachting dat integratie van de vergelijkbare activiteiten van de twee bedrijven door eliminatie van doublures tot aanzienlijke synergie zal leiden.

Tot slot zal worden bezien op welke wijze enige beperkte niet-kernactiveiten elders buiten Essent kunnen worden ondergebracht.

De genoemde maatregelen zullen naar verwachting uiteindelijk leiden tot een vermindering van het aantal arbeidsplaatsen met ca. 250, waarbij de medewerkers zoveel mogelijk intern geplaatst zullen worden. Bij de milieudivisie van Essent werken nu 800 mensen.


---

---