KNWV

20/6/2003
WEDSTRIJDZEILEN - RUIG ZEILWEER TWEEDE DAG TEXEL DUTCH OPEN 2003 / Bouscholte/Van Wieren negen minuten van Ronderecord verwijderd

De tweede wedstrijddag van de Texel Dutch Open 2003 kenmerkte zich door ruig zeilweer. De zuidwestenwind, kracht vijf, en een korte golfslag zorgden voor problemen op het water. Team
Karsenbarg/Heemskerk wisten daar wel mee om te gaan en wonnen beide races. Daardoor schoven zij op naar de tweede plaats overall, achter Bundock/Howden die vandaag twee keer als tweede eindigden. Willem Geijssen voer naar de laatste podiumplaats. Bij de kleine boten nam Gert Roukema de leiding over van Texelaar Dirk Pool die de eerste wedstrijd van vanochtend miste.

Bij de weeromstandigheden van vandaag zijn Karsenbarg/Heemskerk niet bij te houden. Sven: "We liepen elke race een mooi stukje uit. Ons doel was om de laatste Hobie 16 in het veld op z'n minst te dubbelen en dat lukte. Fantastisch zeilweer!" Darren Bundock en Will Howden kwamen met hun Hobie Tiger snelheid te kort ten opzichte van de Tornado, maar eindigden in beide races in tweede positie. Cavin Colby en Cori Camenish zakten naar de tiende plaats doordat ze de eerste race niet meevoeren. Willem Geijssen voer twee constante wedstrijden met een zevende en vierde plaats. Dat bracht hem op medaillekoers.

Vandaag deden maar liefst vier Tornado teams een gooi naar het felbegeerde Ronderecord. Met een zuidwesten wind moeten de zeilers op het Wad opkruisen en dat nekte de zeilers. Uiteindelijk kwamen Bouscholte/Van Wieren slechts negen minuten te kort om de recordtijd van 2 uur 30 minuten en 36 seconden te verbreken. Bouscholte: "Zo dichtbij ben ik nog niet geweest, dus morgen gaan we het gewoon weer proberen! Team Bouscholte/ Van Wieren rondde het eiland in 2:39:32 uur, Klaassen/Ten Hoven in 02:56:30 uur, Ruiters/Ruiters in 02:49:48 uur en Moret/Jannink gaven op.

Door het ruige weer gingen meerdere boten over de kop en sneuvelde er veel materiaal. Ook Sven en Kalle Coster sloegen om, waarbij Kalle zich aan zijn heup blesseerde. De verwachting is dat hij zaterdag zal starten. De Olympische Yngling dames Janneke Hin en Margriet Samama verspeelden hun mast tijdens een trainingsrondje. Voor vrijdag is windkracht vijf à zes uit het noordwesten voorspeld. Er staan dan nog twee wedstrijden gepland. De eerste start is om 9.55 uur.

De andere sponsors van de Zwitserleven Ronde om Texel zijn: Amstel, Holkema Group, Komatsu, de Kolonist, MagicMinds Media, Nissan, TNG Swiss Watches, Teso, VVV Texel, Zeilen en de Mondriaan Onderwijsgroep

Postbus 87 · 3980 CB Bunnik · Tel.: 030-6566550 ·