NOC*NSF


20 juni officiële start van Mission Olympic

(Papendal) - Mission Olympic, The School Final is een sportief evenement voor scholieren tussen de 12-19 jaar. Tijdens dit evenement wordt de finale van de KVLO-scholencompetitie gespeeld (KVLO: Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding). Daarnaast wordt Mission Olympic, The City gepresenteerd. Een mobiele Olympische sportstad die in vele grote Nederlandse steden komt te staan. Inmiddels is ook MissionOlympic.nl, een jongerensite over sport, gelanceerd.

Mission Olympic is een initiatief van NOC*NSF en Coca-Cola Nederland. Mission Olympic is een eerste stap in de samenwerking die NOC*NSF en Coca-Cola eind 2002 zijn aangegaan om jeugdsport een stimulans te geven. Met deze samenwerking onderstrepen beide partijen de sociale rol van georganiseerde sport en het belang van sport als onderdeel van een actieve en gezonde leefstijl.

Mission Olympic, The School Final
Met Mission Olympic, The School Final willen Coca-Cola en NOC*NSF de sport op school en bij de vereniging stimuleren. Hiervoor werken de partners samen met de KVLO. Dit jaar organiseert de KVLO de schoolfinales van basketbal en volleybal tijdens het eerste Mission Olympic evenement. De scholen die dit jaar meegedaan hebben aan de andere sportfinales hebben een uitnodiging gekregen voor een sportclinic met een bekende sporter op dezelfde dag. In totaal worden ruim 1.500 sportieve jongeren verwacht op 20 juni. Vanaf 2004 worden meerdere KVLO schoolcompetitie finales tegelijk gespeeld onder de noemer Mission Olympic, The School Final.

Het programma op 20 juni
De dag begint om 10.00 uur in het Olympisch Stadion met een ontvangst door de sportieve gastheer Humberto Tan. Dit wordt gevolgd door een spectaculaire Olympische opening en een gezamenlijke warming up onder leiding van fitness goeroe Carlos Lenz. Daarna staan de landelijke finales basketbal en volleybal en de Olympic Day Run (2,5 km lopen) op de agenda gevolgd door verschillende sport clinics.

De sportclinics worden geleid door bekende sporters zoals Peter Blangé, Floris Jan Bovenlander, Murat Boukhari, Jermaine Vanenburg, Gerard Nijboer, Allan Villafuerte, Taeke Taekema en een selectie van de Ricoh Austronauts. De dag wordt afgesloten om 17.00 uur met de huldiging van de finalisten en een spetterende Olympische sluiting.

Mission Olympic, The City
Tijdens The School Final krijgen de jongeren de kans Mission Olympic, The City uit te proberen. Deze 'mobiele' sportstad zal de komende maanden in de meeste grote Nederlandse steden ingezet worden waaronder Eindhoven op 21 juni, Arnhem op 6 juli en Groningen op 24 augustus. Doel van The City is dat jongeren in vogelvlucht, kosteloos verschillende vormen van sport proberen en het plezier van sport ervaren. In alle steden waar de sportstad wordt geactiveerd werken NOC*NSF en Coca-Cola nauw samen met gemeenten en lokale sportverenigingen.

Uitgangspunt van alle betrokkenen is om ook na het evenement jongeren te kunnen blijven boeien voor de sport en een actieve leefstijl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: · Coca-Cola Nederland, Sandra Maas, tel: 010-2456850 · NOC*NSF Mission Olympic, Simon Keijzer, tel.: 06 54 75 44 05, · KVLO, Truus van der Gugten, tel.: 030-6920947.

Of raadpleeg www.missionolympic.nl.

(12 juni 2003)