Gemeente Stede Broec 19-6-2003
BEESTACHTIGE TENTOONSTELLING IN BIBLIOTHEEK STEDE BROEC

Woensdag 18 juni is een "beestachtige tentoonstelling" geopend. Alle kinderen van de basisscholen in Stede Broec hebben meegedaan aan het project ?beestenboel?. Het project is een combinatie van muziek en beeldend werken. Het Steunpunt Kunstzinnige Vorming en de gemeente Stede Broec hebben dit initiatief uitgevoerd in het kader van Kunst op School.

Doortje, inspiratie voor vele kunstenaars De leerlingen uit de onderbouw hebben allerlei themaopdrachten uitgevoerd en liedjes geoefend samen met de muzikant Gert Ruys. De leerlingen uit groep 5 en hoger hebben van Cora de Vries een schilderles gehad. Grote inspiratie hiervoor was ?Doortje?, het hondje dat meerdere malen op bezoek kwam bij de verschillende scholen. Doortje kreeg daarom de eer om de tentoonstelling te openen.

Van alle gemaakte schilderwerken, zo`n twaalfhonderd in totaal, is een selectie gemaakt. Er hangen nu twee kunstwerken van iedere school. De creaties hangen tot en met 23 augustus in de zijzaal van de bibliotheek en zijn voor iedereen het bekijken waard.