LAD

Nieuws

Ook onderhandelaarsakkoord CAO Sport

De CAO Sport is een geïntegreerde CAO voor alle organisaties in de sportsector, NOC*NSF en KNVB. De CAO geldt voor 17.000 werknemers. De nieuwe CAO Sport heeft een looptijd van twee jaar: van 1 juli 2003 tot 1 juli 2005.

4,25% salarisverhoging
Per 1 juli 2003 krijgen de werknemers een salarisverhoging van 2%, gevolgd door een verhoging van 2,25% per 1 juli 2004. Op 1 april 2004 wordt een eenmalige uitkering toegekend van 0,5%.

Overleg
Partijen zijn overeengekomen een samenhangende visie op arbeidsmarkt, arbeidsverhoudingen, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden te ontwikkelen. Hiervoor is een Arbeidsvoorwaarden Overleg Sport (AOS) gevormd. In dit overleg wordt een visiedocument ontwikkeld. Afspraken in het visiedocument kunnen via het AOS worden geïmplementeerd. Hierbij gaat het om mobiliteit, loopbaanbeleid, ontwikkeling op pensioengebied, leeftijdsbewust personeelsbeleid en de combinatie arbeid en zorg. Op 1 juli 2004 zullen de afspraken worden geëvalueerd.

Ledenraadpleging
De LAD zal haar leden, voor wie de CAO Sport geldt, een circulaire sturen waarin het onderhandelaarsakkoord wordt voorgelegd. De circulaire wordt ook in het besloten gedeelte geplaatst. Via dit gedeelte kunnen leden ook reageren.

Bent u als arts werkzaam in de sportsector en wilt u ook reageren op het onderhandelaarsakkoord CAO Sport? Word dan nu LAD-lid!