Provincie Utrecht

Persbericht

Prijs: 4500 voor nieuwe milieu-investeringen

Winnaars gezocht voor Milieuprijs 2003

19-6-2003
De provincie Utrecht is op zoek naar geschikte kandidaten voor de Provinciale Milieuprijs 2003. Deze prijs is bedoeld voor bedrijven en instellingen die zich op milieugebied positief onderscheiden en daarmee een bijdrage leveren aan duurzaamheid en leefbaarheid. Drie kandidaten ontvangen een geldprijs, de winnaar krijgt 4500. De prijzen moeten worden besteed aan nieuwe milieu-investeringen. Aanmelden kan tot en met 19 september, de uitreiking is op 11 december.

Aanmelding is mogelijk voor het midden- en kleinbedrijf, inclusief de sector land- en tuinbouw. Kandidaten kunnen zichzelf aanmelden, maar ook door anderen worden voorgedragen.

Criteria
Er zijn verschillende criteria waaraan kandidaten voor de Milieuprijs moeten voldoen. Zo mag het aantal betaalde medewerkers niet hoger zijn dan 250 en moet de kandidaat onafhankelijk en zelfstandig in de provincie Utrecht zijn gevestigd. Daarnaast moet de kandidaat zich hebben ingespannen op het gebied van bijvoorbeeld:
* mobiliteit (kilometer- en brandstofbesparing, alternatieve manieren van vervoer);

* landbouw (mest, ammoniak, geurhinder, bestrijdingsmiddelen, grondwatergebruik, afvalwater, energie);

* bedrijfsmilieuzorg (afvalpreventie, water-, energie- en grondstofbesparing, toepassing secundaire grondstoffen).

Tevens uitreiking Natuur- en Milieuprijs voor
vrijwilligersorganisaties
De feestelijke uitreiking van de Provinciale Milieuprijs is op 11 december 2003. Tijdens die bijeenkomst zal ook de Natuur- en Milieuprijs voor vrijwilligersorganisaties worden uitgereikt. Deze prijs wordt beschikbaar gesteld door de Natuur en Milieufederatie Utrecht en het IVN-Consulentschap Natuur- en Milieueducatie Utrecht. Zie voor meer informatie www.nmu.nl.

Aanmelden
Aanmelden voor de Provinciale Milieuprijs 2003 kan via de website van de provincie, www.provincie-utrecht.nl of door een aanmeldingsformulier aan te vragen: 030 258 2685. Inzendingen moeten uiterlijk 19 september 2003 binnen zijn. De lijst met alle criteria is te vinden op onze website.

Meer informatie: Martine Diaz, telefoon 030 258 2657 of Martine.Diaz@provincie-utrecht.nl