APEX tevreden over 'Tom Coronel-effect'

Hillegom, 19 juni 2003. APEX Suspension Systems, de Nederlandse producent van verlagingsveren en wegliggingssets voor auto's, heeft de samenwerking met autocoureur Tom Coronel voortgezet. "Tom is een prima ambassadeur van APEX en van onze producten", vindt directeur Freek Staal. Ander nieuws: APEX heeft een aantal nieuwe verlagingssets geïntroduceerd, onder meer voor de nieuwe Renault Mégane.

De samenwerking tussen APEX Suspension Systems en Tom Coronel gaat het vierde jaar in. Freek Staal is erg tevreden over het resultaat van de langdurige overeenkomst met de vermaarde coureur. "Tom is niet alleen een topcoureur, hij is ook erg geliefd bij de racefans en hij heeft een goed contact met de media. Daar profiteren wij, als zijn persoonlijke sponsor, van. Daarnaast ondersteunt Tom ons bij de ontwikkeling en de verdere verbetering van onze producten." De agenda van Tom Coronel is overvol. Hij rijdt dit seizoen zowel in het ETCC (het Europees toerwagenkampioenschap) als in het Japans GT-kampioenschap en nam ook deel aan de 24 uren van Le Mans. APEX is pas vier jaar in Japan actief, het merk heeft in die korte tijd een goede naam opgebouwd. Staal: "Tom is erg populair in Japan. Hij racet daar al jaren en won onder meer het Formule Nippon-kampioenschap, de opstap naar de Formule 1. Via Tom is APEX in Japan uitgegroeid tot een merk dat staat."

Nieuwe verlagingssets

De ontwikkelingsafdeling van APEX werkt continu aan de uitbreiding van het productengamma. Recente aanvullingen van het gamma zijn onder meer APEX Sportsprings (verlagingsveren) voor de Renault Mégane, de Fiat Stilo SW, de Nissan Primera, de Peugeot 307, de Citroën C3 en de sportieve Honda Civic Type R. Deze sets verlagen een auto 35 tot 40 mm, dit resulteert in een opmerkelijk betere wegligging en in een optische verfraaiing van de auto. APEX levert naast de APEX Sportsprings ook APEX Sport Kits (vier sportschokdempers met bijpassende verlagingsveren) en APEX Racing Kits. Deze kits bestaan uit vier sportschokdempers met bijbehorende verlagingsveren, waarbij de verlaging van de auto en de demping van de schokdempers traploos kan worden versteld. APEX Sportsprings zijn voor bijna iedere auto leverbaar, ook voor auto's die nog maar kort op de markt zijn. Het volledige APEX-gamma vindt u op www.apexsuspension.com.


---

Noot voor de redactie,