Korps: Brabant-Noord, plaats: Boxtel 19-06-2003 Persbericht district Aa en Dommel

OPNIEUW AANHOUDINGEN OPENLIJKE GEWELDPLEGING, Vught

Donderdagmorgenvroeg heeft politieteam Vught twee Vughtenaren van 16 en 19 jaar aangehouden in verband met een ernstige vechtpartij van 17 op 18 mei bij de kermis aan het Moleneindplein in Vught. Afgelopen maandag en woensdag werden in verband met deze vechtpartij al vijf verdachten aangehouden. Het totaal aantal verdachten staat daarmee inmiddels op zeven. De jongeren maakten deel uit van een groep jongeren die andere jongeren op zeer agressieve wijze te lijf gingen met honkbalknuppels, latten met spijkers en stokken. Hierbij raakte een 20-jarige man uit Vught gewond. Het slachtoffer liep schaafwonden, steekwonden-en kneuzingen op. De groep wordt ervan verdacht het slachtoffer vaker te hebben lastiggevallen. Alle verdachten zijn inverzekeringgesteld. Het politieonderzoek is nog in volle gang en de politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

RIJDEN ONDER INVLOED, Boxtel

De politie heeft woensdagavond een 46-jarige automobilist uit Esch aangehouden op de Brederodeweg in Boxtel. De man wordt er van verdacht te diep in het glaasje gekeken te hebben. Het lukte de verdachte niet een blaastest te voltooien. Een bloedproef moet nu uitwijzen of hij onder invloed verkeerde. Tevens bleek de man te rijden zonder rijbewijs. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

NIET TERUGGEKEERD EN NOG EUR 22000 BOETES OPEN, Vught

De politie heeft woensdagavond een 31-jarige inwoner van Vught aangehouden in een woning. De politie kwam ter plaatse na een melding van glasgerinkel. In de woning werd de 31-jarige man aangetroffen. Hij bleek sinds mei 2000 niet teruggekeerd te zijn van verlof uit een penitiaire inrichting. Verder bleek de man nog EUR 22000 aan boetes open te hebben staan. Hij is ingesloten.

PASSAGIER GEEFT VALSE NAAM OP, Sint-Michielsgestel

De politie heeft donderdagochtend een 40-jarige Veghelnaar aangehouden op de Gestelseweg in Sint-Michielsgestel. De politie wilde de man, die als passagier zonder helm op een bromfiets zat, bekeuren. Bij de controle gaf hij een valse naam op. Daarop werd hij ingesloten ter vaststelling van zijn identiteit. Bij de verdachte werd een autoradio aangetroffen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De politie onderzoekt de zaak.