Politie Hollands Midden
Datum: 19 juni 2003

(


Frontale aanrijding Noordwijkerhout

Op woensdag 18 juni omstreeks 16.50 uur heeft er een frontale aanrijding plaatsgevonden op de Provincialeweg N206. Een 30-jarige bestuurster uit Rijnsburg reed richting Haarlem toen zij door nog onbekende oorzaak op de linkerrijbaan terechtkwam voor het tegemoetkomende verkeer. Een tegemoetkomend voertuig kon haar nog ontwijken waarna zij een tweedevoertuig schampte. Vervolgens reed zij frontaal tegen een 34-jarige man uit Den Haag. De vrouw en de man werden met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden. De Provinciale weg is 2 uur afgesloten geweest.


Aanhouding na brandstichting Leiden

Op woensdag 18 juni omstreeks 15.15 uur heeft de politie een 39-jarige man aangehouden in het Huigpark voor brandstichting. De man bekende een barbecue te willen maken. Na verhoor is de man met een proces-verbaal heengezonden.


Aanrijding met gewonde Leiden

Op woensdag 18 juni omstreeks 16.20 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een scooter en een voetgangen. De 17-jarige bestuurder van de scooter reed op de Hooigracht toen hij door het rode verkeerslicht reed op de kruising met de Nieuwe Rijn. Op dat moment stak een 24-jarige voetgangster uit Leiden de oversteekplaats over daar het voetgangerslicht op groen stond. Een aanrijding was het gevolg. De voetgangster werd met verwondingen aan haar hoofd en handen overgebracht naar het LUMC. De scooter is voor technisch onderzoek uit het verkeer genomen.


Rijden onder invloed Voorschoten

Op donderdag 19 juni omstreeks 00.35 uur controleerde de politie op de Leidsweg, een 40-jarige bestuurder uit Leiden. Uit ademanalyse bleek de bestuurder onder invloed te zijn, de uitslag was 440 ug/l (limiet 220 ug/l). De bestuurder kreeg proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.




Politie onderzoekt brand Voorschoten

Iets voor 03:00 uur donderdagmorgen 19 juni werd een brand gemeld aan het Kramsvogelerf in Voorschoten. Het betrof een geparkeerde personenauto. De brandweer heeft het vuur geblust.
De technische recherche van Politie Hollands Midden heeft sterke aanwijzingen dat de brand is aangestoken. De uitgebrande auto wordt nog nauwkeurig onderzocht. De 48-jarige eigenaar heeft aangifte gedaan. Een tweede eigenaar probeerde voor de brandweer arriveerde het vuur te bedwingen, maar kon niet voorkomen dat zijn bestelbus, die naast de personenauto stond geparkeerd, schade opliep. Ook deze bus is beschikbaar voor onderzoek door de technische recherche.


Woninginbraak Hoogmade

Op woensdag 18 juni tussen 14.15 uur en 16.00 uur heeft er een inbraak in een woning plaatsgevonden aan het Vlietpark. Toegang tot de woning werd verschaft door via een openstaand dakraam naar binnen te klimmen. Weggenomen werd een videocamera, laptop en een horloge.


Aanhoudingen na conflict Leiderdorp

De politie heeft woensdag 18 juni omstreeks 14.00 uur twee Leiderdorpers aangehouden op verdenking van mishandeling. Even daarvoor wandelde een 29 jarige plaatsgenoot met zijn honden over het voetpad achter de Marjoleintuin toen hij onenigheid kreeg met een scooterrijder over diens rijgedrag. Even verderop trof de man de scooterrijder weer. Hierbij ontstond een conflict tussen de wandelaar, de scooterrijder en diens vriend. Er werd gedreigd met het gooien bakstenen, geslagen en geschopt. De 19 jarige scooterrijder en de 29 jarige wandelaar zijn aangehouden. De 19 jarige vriend van de schooterrijder is met letsel aan zijn hoofd overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Het drietal wordt gehoord over het voorval.


Beroving Gouda

Op woensdag 18 juni omstreeks 15.45 uur stapte een 21-jarige man uit Waddinxveen op het station Gouda de trein in naar Waddinxveen. De man had plaatsgenomen in de trein en zat te telefoneren toen zijn mobiele telefoon uit zijn hand werd gerukt. De verdachte rende hierop de nog stilstaande trein uit. De man rende hierop nog achter de verdachte aan maar kon deze niet meer inhalen.


Getuigen gezocht van aanranding Gouda

Op woensdag 18 juni omstreeks 18.45 uur fietste een 18-jarige vrouw uit Gouda over de Voorwillenseweg toen naast haar twee jongens op een zwarte bromfiets kwamen rijden die haar onzedelijk betastten. Het betreft 2 jongens met een Noordafrikaans uiterlijk, ongeveer 16/17 jaar oud. Een van de jongens had een donkere trui aan, de andere een wit shirt / jack. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie Gouda onder telefoonnummer 0900 - 8844.


Inbraak woning Reeuwijk

Op woensdag 18 juni tussen 08.30 uur en 17.45 uur heeft er inbraak in een woning plaatsgevonden aan de Rietgors. Toegang tot de woning werd verschaft door openbreken van de voordeur. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd videoapparatuur, geld en een autoradio.


Gestoken na onenigheid Waddinxveen

Op woensdag 18 juni omstreeks 22.00 uur heeft er onenigheid plaatsgevonden tussen een groepje jongeren op het Stationsplein. Hierbij is met een mes gestoken. Een 19-jarige man uit Katwijk is met een steekwond overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis te Gouda. De politie heeft de zaak in onderzoek om een duidelijk beeld te krijgen wat er heeft plaatsgevonden.


Auto te water Schoonhoven

Een 55 jarige automobiliste uit Spijkenisse is woensdag 18 juni omstreeks 11.30 uur met haar auto te water geraakt. De vrouw was de weg aan het zoeken en reed aan het eind van de Nassaukade in de richting van het bruggetje naar de Lopikerweg langzaam de gracht in. Mevrouw kon niet zwemmen en werd door een passant naar de kant gebracht. De vrouw is met de schrik vrijgekomen.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --