Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 19-06-2003 Persberichten district Heuvelrug, 10.30 uur

Rijden onder invloed

AMERONGEN- Donderdag werd een man aangehouden voor rijden onder invloed. Een 35-jarige man uit Maurik werd omstreeks 01.50 uur aangehouden op de Koningin Wilhelminaweg.

Agenten zagen de man met hoge snelheid rijden over de Leersumsestraatweg. Op de Koningin Wilhelminaweg kreeg de man een stopteken. De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat hij 700 ug/l in zijn lichaam had. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt, zijn rijbewijs is ingenomen en hij kreeg een rijverbod van 8 uur.

Botsing brommer-auto

ELST- Op de Veenendaalsestraatweg vond woensdag een aanrijding plaats. Een 16-jarige bromfietser uit Eck en Wiel reed rond 11.50 uur op de Veenendaalsestraatweg komende uit de richting van Veenendaal.

Een 25-jarige automobiliste uit Rotterdam kwam uit een uitrit en wilde in de richting Elst rijden. Waarschijnlijk zag ze de bromfietser over het hoofd, waardoor een aanrijding ontstond. De bromfietser is met beenletsel overgebracht naar het ziekenhuis in Ede.

Inbreker aangehouden

RHENEN- Woensdagavond werd er ingebroken in een bedrijf aan de Utrechtsestraatweg.

Rond 22.40 uur kreeg de politie een melding van een inbraak. Getuigen verklaarden in welke auto de verdachte wegreed. Agenten zijn naar het huisadres van de verdachte gegaan in Amersfoort. Daar kwam de verdachte aanrijden in de door getuigen beschreven auto.

In het voertuig werd een computer aangetroffen. De man bekende de diefstal te hebben gepleegd. De 34-jarige man werd ingesloten voor verhoor. Hij wordt ervan verdacht meerdere inbraken te hebben gepleegd.