Gemeente Amersfoort

Werkconferentie Huisvesting Basisonderwijs

datum: 17 juni 2003

Op donderdag 19 juni 2003 organiseert de gemeente een Werkconferentie Huisvesting Basisonderwijs. Voor deze conferentie zijn vertegenwoordigers van de ouderraden, medezeggenschapsraden, schoolbesturen en -directies en de raadscommissie sociaal-economische zaken uitgenodigd. De werkconferentie wordt gehouden in 't Atrium aan de Paladijnenweg 611 van 17.00 - 22.00 uur. Ook de pers is van harte welkom.

Over de huisvesting van het onderwijs overlegt de gemeente in eerste instantie met de schoolbesturen. In de discussie rond de referendumaanvraag van de Basis is Boos is gebleken dat er veel breder behoefte is om mee te denken en mee te praten over dit onderwerp. Om die reden heeft wethouder Eerdmans toegezegd een werkconferentie te organiseren. Tijdens deze bijeenkomst wil zij graag van ouderraden, medezeggenschapsraden, besturen en directies horen waar volgens hen de pijn zit als we het hebben over dislocaties. De gemeenteraad heeft 3,5 miljoen euro extra voor onderwijshuisvesting beschikbaar gesteld. Ook over de criteria voor de verdeling van dit bedrag wil de wethouder graag met de aanwezigen van gedachte wisselen.

Het programma
Het programma van de werkconferentie ziet er als volgt uit: 17.00 uur welkom door de wethouder van onderwijs gevolgd door korte inleidingen van
respectievelijk de gemeente, de schoolbesturen en de Basis is Boos 18.00 uur maaltijd
19.00 uur discussie in werkgroepen verdeeld naar denominatie 21.00 uur plenaire discussie
22.00 uur afsluiting
De conferentie staat onder leiding van Jan Bart Wilschut, een externe en onafhankelijke voorzitter. Hij wordt ondersteund door een viertal werkgroepvoorzitters die ook onafhankelijk zijn.

Meer informatie over de inhoud van de conferentie treft u aan op internet: www.amersfoort.nl onder 'huisvesting basisonderwijs'.