PERSBERICHT
19/06/2003

De nieuwe oogst is er weer!

Grand'Italia
Sugocasa
Authentieke Italiaanse Tomatensaus

Sugocasa, letterlijk saus van het huis, is in Italië een begrip. Iedere familie heeft zo zijn eigen recept en maakt de saus in ruime hoeveelheden van verse tomaten. De saus is de basis van vele gerechten in de Italiaanse keuken. Niet alleen als saus voor verschillende pastagerechten ook als basis voor soep, als basissaus voor pizza of als saus bij een mooi vlees- of visgerecht.

Sugocasa van Grand'Italia is een kant en klare tomaten basissaus verkrijgbaar in vijf verschillende varianten: Traditioneel, alle Erbe (met kruiden), Cipolla e Agilio (ui en knoflook), Piccante (met pepers) en Olive (met olijven). Direct klaar voor gebruik of maak er met een kleine toevoeging je eigen saus van het huis van.


1,5 kg verse tomaten


In Italië worden één keer in het jaar (in de zomermaanden) de zongerijpte pomodori tomaten geoogst. Na een lange zomer vol zon en de invloed van de specifieke Italiaanse bodem zijn de tomaten op hun mooist. Voor de traditionele bereiding van 1 pot Sugocasa (690 g) wordt maar liefst 1,5 kilo verse zongerijpte pomodori tomaten gebruikt. Een fles Grand'Italia Sugocasa bestaat voor ruim 90% uit pomodori tomaten! Bij de bereiding worden geen kunstmatige toevoegingen gedaan. En door de bereiding is de tomatensaus zelfs makkelijker verteerbaar dan verse tomaten! Bovendien zijn de ongeopende potten natuurlijk lang houdbaar en is een restant makkelijk in te vriezen.

Genieten van de Italiaanse keuken
Sugocasa wordt in Italië voor veel verschillende typisch Italiaanse gerechten gebruikt. Op een stukje Italiaans stokbrood, ciabatta, met knoflook en verse basilicum, als saus over de pasta of in de lasagne, maar ook als saus bij een mooi gebraden stuk vlees of gegrilde vis. Maar welk gerecht er ook mee wordt bereid, alle gerechten worden bereid met liefde voor het eten. En als het eten bereid is met liefde deel je het daarna met vrienden en familie. Want dat is Italiaans eten op z'n Italiaans!

Verkrijgbaarheid
Sugocasa is in flessen van 690 g verkrijgbaar bij de meeste supermarkten in 5 verschillende soorten; Tradizionale, Erbe, Cipolla e Aglio, Piccante en Olive.

Razendsnelle pizza

Ingrediënten: 1 fles Sugocasa met olijven (Grand'Italia), 1 turks brood, 1 rode ui, 1 potje gegrilde paprika (Grand'Italia), 1 potje gegrilde courgettes (Grand'Italia), 100 g zachte geitenkaas, 4 eetl. pijnboompitten, zout, peper, oregano

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel de ui en snijd in ringen. Laat de paprika en courgettes uitlekken. Snijd het brood overlangs doormidden. Bestrijk het brood met de Sugocasa. Verdeel de uiringen, de paprikastukjes en courgettes over de pizza. Verkruimel de geitenkaas over de pizza en bestrooi met de pijnboompitten. Breng op smaak met zout, peper en oregano. Bak de pizza ca. 10 minuten in de oven.

Makkelijke Minestrone
(Italiaanse groentesoep)

Ingrediënten:

3 bosuitjes, 200 g worteltjes/erwtjes (diepvries), 2 teentjes knoflook, 3 eetl. olijfolie, 1 l. groente bouillon (2 blokjes), 1 fles Sugocasa met olijven (Grand'Italia), 100 g Pipe rigata (grote schelpmacaroni), zout & peper

Bereiding:

Snijd de bosuitjes in ringen. Ontdooi de worteltjes en erwtjes in een vergiet onder stromend water. Pel en snipper de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Bak de knoflook en bosui in ca.
2 minuten bruin. Voeg de bouillon en de Sugocasa toe en laat alles aan de kook komen. Voeg de worteltjes, erwtjes en de macaroni toe. Laat alles ca. 10 minuten doorkoken. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer geroosterd ciabatta met Parmezaanse kaas bij de soep.

Italiaanse kip met tomatensaus

Ingrediënten:


1 teentje knoflook, 1 ui, 3 eetl. olijfolie, 4 kippenpoten, 1 fles Sugocasa met olijven (Grand'Italia), 4 takjes basilicum, zout & peper

Bereiding:

Pel en snipper de knoflook en de ui. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de ui en de knoflook in ca. 2 minuten bruin. Voeg de kippenpoten toe en bak ze rondom bruin in ca. 5 minuten. Haal de kip uit de pan, bestrooi met zout en peper en dek af met aluminiumfolie. Voeg de Sugocasa toe aan het uimengsel en laat warm worden. Voeg de kippenpoten weer toe en laat ze in ca. 20 minuten door en door gaar worden (deksel schuin op de pan). Snijd de basilicumblaadjes fijn en garneer hiermee de kip.

Lekker met pasta (met verse gehakte tuinkruiden) en komkommersla.

Einde persbericht

Voor meer informatie of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met GranFood B.V.,

Marte van Esser, tel. 070-3815007

E-mail: marte.vanesser@granfood.nl