Gemeente Haren


Gemeente Haren tekent privatiseringscontract Scharlakenhof

Op donderdag 19 juni 2003 ondertekent wethouder H. Copinga om 16.00 uur het contract tot privatisering van het sportcentrum Scharlakenhof in de "Dickensroom" van "'t Clockhuys" aan de Brinkhorst 3 te Haren. Met deze ondertekening draagt de gemeente per 1 januari 2004 de BV over aan de ESN Scram Groep (ESG).

De overnamekandidaat is ESG is een organisatie op het gebied van risicodragende exploitaties van kwalitatief hoogwaardige sport-, cultuur- en recreatieaccommodaties. ESG opereert vanuit het centrale kantoor in Bergen (L.). ESG wil het sportcentrum ombouwen tot een multifunctioneel 'Live, Care- en Leisure Centre' met op het buitenterrein de bouw van zorgappartementen en eventueel een zorghotel.

De gemeente en ESG ondertekenen een koopakte en een instandhoudingsovereenkomst. In de koopakte zijn afspraken vastgelegd over de verkoop van het sportcentrum Scharlakenhof met bijbehorende terrein en de overdracht van de Besloten Vennootschap. In de instandhoudingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd, die de handhaving van de huidige sociaal maatschappelijke functie in ieder geval tot 1 januari 2034 moeten garanderen.

In de koopakte is overigens een ontbindende voorwaarde opgenomen. Deze ontbindende voorwaarde heeft betrekking op het vinden van een derde partij voor de ontwikkeling van het buitenterrein. Aangezien die nu nog niet gevonden is, is in de akte uitgegaan van een overbruggingsperiode van 2 jaar. ESG verwacht voor het einde van dit jaar zekerheid te kunnen geven. De levering van de grond en opstallen zal pas plaatsvinden na betaling van de verkoopsom en storting van de waarborgsom.

Waarom in de "Dickensroom"?
Er zijn vele gesprekken gevoerd om tot overeenstemming te komen. Eén van die besprekingen vond plaats in de Dickensroom. Tijdens dít overleg is voor het eerst tegen elkaar uitgesproken dat de gemeente en ESG het eens waren over de overnamecondities.

Haren, 17 juni 2003