NOS



NOS Studio Sport volgt tennisfamilie Krajicek
16-06-03

NOS Studio Sport zendt op woensdag 18 juni aanstaande het Studio Sport Document TV Krajicek uit. In deze documentaire staat de familie Krajicek centraal.

Iedereen kent Nederlands tennistrots Richard Krajicek (zie foto), die zijn grootste succes haalde toen hij in 1996 Malivai Washington versloeg in de finale van Wimbledon. Richard is echter niet de enige in de familie die is gezegend met een groot portie tennistalent. Ook zijn pas 14-jarige halfzusje Michaela klopt nadrukkelijk aan de poort van het professionele tennis.

Verslaggever Kees Jongkind volgde Michaela Krajicek het het afgelopen half jaar in de aanloop naar haar eerste proftoernooi. Bijzonder in deze documentaire zijn de videobrieven die ze heeft opgenomen met een camera die ze speciaal voor deze gelegenheid van Studio Sport meekreeg.

Vader Petr geldt in Nederland als de fanatieke sportouder, die op geheel eigen wijze zijn zoon heeft klaargestoomd voor de top. Hij doet nu hetzelfde met 'Misa'. De algemene opinie is dat hij een Spartaanse bullebak is, maar is dat eigenlijk wel terecht? Hoe ziet de Krajicek-opleiding er precies uit en waar komt dat fanatisme voor sport vandaan?

Ook Richard Krajicek komt uitgebreid aan het woord. Hij spreekt in de documentaire over Michaela, zijn eigen jeugd en over de relatie met zijn vader. TV Krajicek is het derde sportdocument dat door de NOS in juni wordt uitgezonden in een reeks van vier. De documentaire is 18 juni van 21.20 tot 22.10 te zien op Nederland 2.

---