KNWV

13/6/2003
WINDSURFEN - Uitstekend weer voor het NK Windsurfen

Tijdens de Nissan Funsporttour zijn van 7 tot en met 9 juni wedstrijden voor het NK windsurfen gehouden. De wedstrijden die plaatsvonden in Almere-Haven kenden uitstekende weersomstandigheden. Gevaren werd voor de officiële titels van het Watersportverbond in de disciplines Formula Windsurfing en Wave/Freestyle.

Op zaterdag 7 juni werden er Formula Windsurfing races gevaren. Deelnemers aan deze races moeten een met boeien gemarkeerde, vierkante baan afleggen. In deze baan zitten een kruisrak en een down wind rak. Er werd één officiële race gevaren. Tijdens de tweede race viel de wind onder de benodigde minimum windlimiet terug, waardoor deze race om des keizers baard was. Uiteindelijke winnaar werd Ramses Landman, die na een langdurige blessure weer helemaal terug lijkt. Tweede en derde werden respectievelijk Adri Keet en regerend Nederlands kampioen Ron Ruiter.

Het klassement om het Nederlands Kampioenschap Formula Windsurfing wordt geleid door Ben van der Steen, die door internationale
verplichtingen in Almere-Haven ontbrak. Ramses Landman staat tweede gevolgd door Adri Keet. De eerstvolgende Formula Windsurfing NK wedstrijden staan gepland op 5 en 6 juli in Hargen.

Op zondag 8 juni kwamen de Wave/Freestylers aan bod. Er moest lang gewacht worden voor de benodigde wind de kop opstak. Maar 's avonds om
18.00 uur werd het lange wachten beloond en kon de wedstrijd van start gaan. Bij de discipline Wave/Freestyle maken de deelnemers de meest moeilijke sprongen en manoeuvres, die vervolgens door een jury worden beoordeeld. Remco de Weerd wist de meeste indruk op de jury te maken. Niek van der Linde en Eric Troostheide werden tweede en derde.

Almere-Haven was de eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Wave/Freestyle. De eerstvolgende Wave/Freestyle wedstrijden staan gepland op 28 en 29 juni en worden gehouden op Strand Horst bij Harderwijk. Ze vinden plaats binnen de Nissan Funsporttour in