Digitale Gemeente Houten

Gemeente zet lieveheersbeestjes in tegen bladluis

woensdag 11 juni 2003 - Bron: Gemeente Houten

Wethouder Joost van Oostrum (Openbare Werken) heeft vanmiddag een aantal lieveheersbeestjes losgelaten in lindebomen aan de Schapenhoeve. De tweestippelige lieveheersbeestjes in het Latijn: Adalia Bipunctata worden ingezet in de strijd tegen bladluis, die onder de lindes voor overlast zorgt.

De actie volgde op een verzoek van een buurtbewoonster om de bomen te sparen, waar andere inwoners van de wijk om verlost te raken van het plakkerige goedje dat de luizen op hun onder de bomen geparkeerde auto's laten vallen de lindes het liefst met luis en al zagen gerooid. De gemeente verkiest de inzet van een natuurlijke vijand van de bladluis boven het kappen van de beeldbepalende lindebomen.

De Adalia Bipunctata eet per dag drie keer zijn eigen lichaamsgewicht aan luizen. Niet alle bladluizen zullen uit de lindes verdwijnen, wél komt een eind aan de overlast.

Copyright © Stichting Digitale Gemeente Houten 1996 - 2003 Deze website is een particulier initiatief en wordt derhalve NIET beheerd door de overheid (gemeente Houten).