NU'91

Ronde 2 CAO-onderhandelingen GGZ: lucht nog niet opgeklaard

Op woensdag 11 juni heeft de tweede onderhandelingsronde voor een nieuwe CAO in de GGZ plaatsgevonden. NU91 was aan zet om te antwoorden op de reactie van de GGZ-Nederland. De werkgeversorganisatie heeft in de eerste ronde op vrijwel alle NU91-voorstellen nee geroepen.

NU91 heeft andermaal argumenten aangeleverd ter onderbouwing van haar voorstellen. De CAO-onderhandelaars Ike Tjin A Lien en Hubert Vankan de werkgevers duidelijk gemaakt dat NU91 gaat voor een kwalitatieve CAO. Behalve over de loonparagraaf, wil NU91 ook afspraken maken ter verbetering van medezeggenschap (instelling van verpleegkundige adviesraden), (na)scholingsmogelijkheden (door een persoonlijke ontwikkelingsrekening) en verbetering van de
onregelmatigheidstoeslagen. GGZ-Nederland geeft op 12 juni tijdens de derde onderhandelingsronde een inhoudelijke reactie op de inzet en argumenten van NU91. De CAO-onderhandelaars hopen vurig dat de lucht opklaart. Er moet een passende CAO komen voor verpleegkundigen en verzorgenden in de GGZ!