TenneT


UTILTS 1.2.0 en UTILMD 1.2.0 vastgesteld (11-06-2003)

De nieuwe release van het berichtenverkeer voor switches is vastgesteld. Het gaat om de UTILTS 1.2.0 en UTILMD 1.2.0. Deze berichten vervangen de UTILTS 1.1.0 en UTILMD 1.1.0 die in september 2002 werden vastgesteld.

Deze nieuwe release is nodig om enerzijds ook de switches in de gasmarkt te kunnen doorvoeren. En anderzijds vanwege het uitwisselen van extra gegevens ten behoeve van de invoering van de ministeriele regeling MEP (Milieukwaliteit elektriciteitsproductie).Verder zijn er nog enkele kleine wijzigingen doorgevoerd. Deze kunt u vinden vanaf pagina 11 in de MIG UTILMD en vanaf pagina 10 in de MIG UTILTS.

De switchprocedure zoals vastgelegd in de Edine-berichten heeft de afgelopen tijd bewezen functioneel goed te kunnen werken. Ook in de ketentest van SPOED (Support Programma Opening Energiemarkt Derde fase) is dit recentelijk met succes beproefd. In de planning van SPOED dienen deze nieuwe releases op 15 oktober 2003 geïmplementeerd te zijn bij de ontvangende partij en op 1 december 2003 bij de zendende partij.

Over een maand zal naar verwachting een nieuw MIG worden uitgebracht voor de uitwisseling van metergegevens en meetdata tussen meetbedrijven en netbeheerders in het kader van een vrije metermarkt. Hoewel dit via de UTILTS-familie wordt gedaan is dat een bericht dat parallel aan de nu vastgestelde berichten gebruikt zal gaan worden. Die berichten zullen dus geen consequenties hebben voor het berichtenverkeer omtrent switches van leveranciers en verhuizingen.

Ten behoeve van het switchproces zal dit jaar geen nieuwe release meer worden uitgebracht.