Gemeente Smallingerland

Laurus NV vestigt distributiecentrum voor diepvriesproducten in Drachten
11 juni 2003

Laurus, supermarktorganisatie voor Super de Boer, Edah en Konmar, vestigt zich in Drachten op industrieterrein De Haven aan de Hemmen op het terrein van het voormalige distributiecentrum Unigro. Op dit terrein verrijst, achter het bestaande pand, nieuwbouw van circa 5000 m2.

Laurus laat op deze plek een nieuw distributiecentrum voor diepvriesproducten bouwen.

Ongeveer de helft van het totale diepvriesaanbod dat Laurus in haar supermarkten biedt wordt straks vanuit Drachten verspreid. Het gaat om bevoorrading van ruim 350 supermarkten.

Laurus heeft in heel Nederland momenteel drie van deze distributiecentra. Op termijn worden dat er twee. Voor Noord Nederland (Fryslân, Groningen, Drenthe, Overijssel, Noord-Holland, Utrecht en delen van Gelderland en Zuid-Holland) koos het concern voor Drachten. Een combinatie van factoren zorgde voor die keus: beschikbaarheid van vierkante meters, ligging en personeelsaanbod.

Nu werken er ongeveer 40 mensen bij het huidige distributiecentrum in Heerenveen. In het nieuwe centrum gaan op termijn circa 60 mensen werken.

Het concern wil de bouw zo snel mogelijk van start laten gaan. De procedures daarvoor zijn inmiddels in gang gezet. Het is de bedoeling dat Laurus medio volgend jaar vanaf De Haven operationeel is.