Provincie Flevoland



Platform Regionaal Innovatie- en Technologieplan van start

Onder voorzitterschap van de kersverse gedeputeerde Andries Greiner is op 9 mei het Platform Regionaal Innovatie- en Technologieplan Flevoland (Platform RITP) van start gegaan. Daarmee is een unieke samenwerkingsstructuur tot stand gekomen. Dit bestuurlijke platform is opgericht om de uitvoering van het RITP aan te sturen.

In de afgelopen periode hebben vertegenwoordigers van bedrijfsleven, kennisinstituten, intermediaire organisaties en regionale overheden nauw samengewerkt om het technologiebeleid in de provincie te actualiseren en te versterken. Dit heeft geresulteerd in het Regionaal Innovatie- en Technologieplan, waarvoor een breed draagvlak is verkregen.

De komende jaren wordt ingezet op een zevental beleidsthemas:
1. Stimulering van kennis- en innovatieontwikkeling bij het MKB
2. Versterking van kennisinstellingen

3. Clusterprojecten in speerpuntsectoren (o.a. transport/logistiek, medische technologie, milieutechnologie)

4. Informatie- en Communicatie Technologie

5. Stimulering (techno)starters

6. Opzet en uitbouw van themaparken

7. Internationalisering

Voor de uitvoering van dit beleid is nu een uitvoeringsstructuur gerealiseerd, die gericht is op draagvlak, samenwerking, afstemming en goede communicatie. Met financiële steun vanuit het Europees Vervolgprogramma 2000-2006 en andere Europese programmas, wordt de komende jaren een extra impuls gegeven aan het versterken van het innovatie- en technologiepotentieel in de regio.

De volgende organisaties zijn vertegenwoordigd in het Platform: provincie, gemeenten, MKB Flevoland, VNO-NCW Flevoland,
werknemersorganisatie FNV, Kennisinstellingen (ID-Lelystad, Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium, Instituut voor Information Engeneering), Kamer van Koophandel, Syntens en het Technocentrum. Het Innovatieteam RITP is het uitvoerende orgaan van het platform.

Dit Innovatieteam is al vanaf eind 2002 bezig en zorgt vooral de samenwerking tussen de partners goed verloopt. Het secretariaat van het platform en het Innovatieteam is ondergebracht bij de provincie Flevoland. Bedrijven en organisaties die meer informatie willen over het RITP, kunnen bellen met Veronica van der Goot, telefoon 0320 265 305 of mailen.