Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis-Vlaanderen verhuist naar Mechelen

Rode Kruis-Vlaanderen ondertekende vandaag, woensdag 11 juni, een contract voor de bouw van een nieuwe hoofdzetel in Mechelen. Verwacht wordt dat de verhuis begin 2004 zal plaatsvinden.

Op dit ogenblik werken er 173 personeelsleden voor Rode Kruis-Vlaanderen in Brussel. Zij staan in voor de ondersteuning van de plaatselijke hulpacties van de 14.000 vrijwilligers, voor de internationale hulpoperaties, voor de begeleiding van de eerstehulpopleidingen en voor de centrale activiteiten van de Dienst voor het Bloed. Het personeel is verspreid over verschillende gebouwen in de Vleurgatsesteenweg, de Stallaertstraat en de Edmond Picardstraat in Elsene (Brussel). De huidige accommodatie beantwoordt niet meer aan de moderne kantooreisen. Het gebouw in de Stallaertstraat is onlangs verkocht.

De nieuwe hoofdzetel van Rode Kruis-Vlaanderen zal worden gebouwd op de hoek van de Mollestraat en de Motstraat in Mechelen, op loopafstand van het station. Een goede bereikbaarheid was één van de criteria voor de keuze van de nieuwe locatie.

Het Belgische Rode Kruis werd opgericht in 1864 en is de oudste van de 178 nationale rodekruis- en rodehalvemaanverenigingen. Rode Kruis-Vlaanderen en de Franstalige gemeenschap werken sinds 1972 autonoom.

Brussel, 11 juni 2003

---

---