Korps: Flevoland, plaats: Gehele regio 11-06-2003 Dagelijkse nieuwsberichten
Stafdienst Communicatie, 06-51 40 19 52

Bestuurder en getuigen gezocht
URK De politie is op zoek naar een automobilist die zondagavond betrokken was bij een aanrijding op de Staversekade. Verder zoekt zij ook getuigen van deze aanrijding. Een 12-jarige jongen liep zondagavond rond 21 uur met een aantal vrienden op de Staversekade in de buurt van de vuurtoren. Volgens de verklaring werd hij aangereden door een auto. De jongen moest hiervoor in het ziekenhuis behandeld worden (een aantal breuken). Van de bestuurder ontbreekt ieder spoor en daarom komt de politie graag in contact met deze persoon. Ook stelt zij getuigen van dit voorval op prijs. Mensen kunnen zich op het politiebureau Urk melden of bellen via 0900-8844 en vragen naar politie Urk. Noot voor de pers: Dit voorval wordt nu pas gemeld, omdat dit pas dinsdag bij de politie gemeld werd.

Aanrijdingen met gewonden
ALMERE Een 41-jarige motorrijder uit Almere brak dinsdagmiddag zijn sleutelbeen na een botsing met de bestelbus van een 41-jarige inwoner van Almere. Bij het inparkeren op de Strijkmolenstraat zag de 41-jarige automobilist vermoedelijk de motorrijder die langs hem reed, over het hoofd en kon een botsing niet meer voorkomen. De motorrijder is naar het Flevoziekenhuis gebracht.

ALMERE Een 16-jarige bromfietser uit Almere sloeg dinsdagmiddag op de Willem Bontekoestraat over de kop en kwam tegen een boom terecht. Hij moest waarschijnlijk plotseling remmen voor een vrachtwagen die op de weg stil stond en die hij vermoedelijk over het hoofd gezien had. De jongen is ter observatie opgenomen in het Flevoziekenhuis (onder andere een botbreuk).

Wateroverlast
DRONTEN De politie heeft dinsdagavond voor afzetting in het centrum gezorgd in verband met de wateroverlast. Dit om de veiligheid van de inwoners te garanderen. In het centrum was wateroverlast door hevige regenval en dit veroorzaakte nogal wat schade en voor gevaarlijke situaties (bijvoorbeeld een stuk weg dat omhoog gekomen was). De politie heeft de gemeente in kennis gesteld en de brandweer heeft het water weggepompd.

Brandstichting
ALMERE Oplettende bewoners blusten dinsdagavond een buitenbrandje op de Binnenkruierstraat. Een aantal kranten was vermoedelijk in brand gestoken.

Jeugdoverlast
ALMERE Na een overlastmelding bij de Oslostraat, ging de politie dinsdagavond ter plaatse. Agenten spraken jongeren die bij de winkels zaten, aan, noteerden hun namen en stuurden hen weg.

Verkeerscontrole
DRONTEN De politie hield dinsdagochtend en middag een algemene verkeerscontrole binnen de gemeente. In totaal zijn 60 voertuigen gecontroleerd en 13 boetes uitgedeeld. Zo kregen twee bestuurders een bekeuring, omdat zij hun gordel niet droegen. Andere boetes waren onder andere voor geen (goede) verlichting en niet op hebben van een helm.

Brand
LELYSTAD In een winkel op de Neringpassage stond dinsdagochtend een droger in de brand. Omstanders blusten zelf de brand. De brandweer en de politie zijn nog ter plaatse geweest voor controle.