Ingezonden persbericht


//// PERSBERICHT ////

UITKOMSTEN ENQUETE UITGAANINHETWESTLAND ZIJN BEKEND

Vier jaar geleden zat Linda Gossen in de jeugdgemeenteraad van Naaldwijk. Toen al bleek dat jongeren vonden dat er te weinig uitgaansgelegenheden in het Westland bestonden. Nu, vier jaar later, is het aantal uitgaansgelegenheden voor de doelgroep van het onderzoek, namelijk Westlandse jongeren in de leeftijdscategorie 16 tot en met 23 jaar, nog steeds niet toegenomen. Het onderzoek is gericht op jongeren die in de Westlandse plaatsen Naaldwijk, Monster, Wateringen, De Lier of 's-Gravenzande wonen, omdat deze gemeenten in 2004 één gemeente Westland zullen vormen met 96.340 inwoners.

Het doel van het onderzoek is de wensen van de doelgroep goed in kaart te brengen zodat daar in de toekomst op kan worden ingespeeld. Het doel was om 2.000 jongeren van de 9.298 jongeren in het Westland als respondent te verwerven. 2.116 jongeren hebben de enquête uitgaaninhetwestland uiteindelijk ingevuld. Zij hebben hun mening gegeven over: het huidige uitgaansleven, of zij een nieuwe uitgaansgelegenheid willen, wat dit zou moeten zijn en waar zij op letten tijdens uitgaan. Daarnaast hebben zij ook hun geslacht, leeftijd, woonplaats en mate van uitgaan kenbaar gemaakt, zodat deze factoren aan hun mening kan worden gekoppeld.

Om het onderzoek te bekostigen, maar ook om jongeren aan te trekken zijn diverse sponsors benaderd die financiële steun, promotieartikelen en prijzen hebben gesponsord. De jongeren zijn benaderd door middel van flyers, krantenartikelen, radio, tv, e-mail, internet en persoonlijke benadering door middel van het mondeling enquêteren voor uitgaansgelegenheden en het bezoek aan ISW Tiendweg met het Red Bull promotieteam. Het rapport bevat uitkomsten van het onderzoek, maar ook diverse aanvullende informatie en de uitkomst van de prijsvraag. De uitkomsten zijn bekend, maar worden pas op 23 juni vrijgegeven.

De overhandiging van het rapport aan de burgemeesters in discotheek 't Teejater, Havenstraat 45 te Naaldwijk, wordt mogelijk gemaakt door Koninklijk Horeca Nederland afdeling Westland. Kom gerust langs op maandag 23 juni om 15.30 uur! Meer informatie kunt u vinden op de website: www.uitgaaninhetwestland.nl

/// EINDE PERSBERICHT ///

Meer informatie is verkrijgbaar bij:
Linda Gossen
Dijkweg 52
2671 CZ NAALDWIJK
info@uitgaaninhetwestland.nl 0641525512
0174623573