Vlaamse overheid

De Vlaamse regering heeft de bevoegdheidsverdeling aangepast naar aanleiding van het ontslag van de Vlaamse minister-president, Patrick DEWAEL, en de vervanging van de Vlaamse ministers Jaak GABRIELS en Guy VANHENGEL. Bart SOMERS heeft de eed afgelegd als minister-president, Patricia CEYSENS en Marino KEULEN legden tevens de eed af als Vlaams minister.

Bart SOMERS krijgt als minister-president dezelfde bevoegdheden toebedeeld als zijn voorganger, maar met toevoeging van de coördinatie van het beleid met betrekking tot Brussel-Hoofdstad.

Patricia CEYSENS krijgt volgende bevoegdheden toegewezen: het economisch beleid, het buitenlands beleid, de buitenlandse handel, het afzet- en uitvoerbeleid van landbouw-, tuinbouw- en visserijproducten en ten slotte de middenstandsopleiding. Zij draagt de titel "Vlaams minister van Economie en Buitenlands Beleid".

Marino KEULEN wordt bevoegd voor : de huisvesting, het mediabeleid, de sport en het openluchtleven. Zijn titel wordt "Vlaams minister van Wonen, Media en Sport".

Andere wijzigingen inzake bevoegdheden zijn :
- Vlaams minister vice-president LANDUYT neemt de bevoegdheid inzake 'vrijetijdsbesteding' over van Vlaams minister VAN GREMBERGEN.

- De 'structurele financiering van het wetenschappelijk onderzoek aan de universiteiten en de hogescholen' gaat van Vlaams minister VANDERPOORTEN naar Vlaams minister VAN MECHELEN. Deze laatste heeft de bevoegdheid inzake 'mediabeleid' afgestaan aan Marino KEULEN. De titel van Dirk VAN MECHELEN luidt voortaan : "Vlaams minister van Financiën en Begroting, Ruimtelijke Ordening, Wetenschappen en Technologische Innovatie.
- Vlaams minister BYTTEBIER wordt aangewezen om als Brussels lid van de Vlaamse regering de vergaderingen van het college van de Vlaamse Gemeenschapscommissie en van het verenigd college van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie met raadgevende stem bij te wonen.

persinfo : Peter Dejaegher - persdienst van de minister-president - tel. 02 553 29 11 e-mail: peter.dejaegher@vlaanderen.be


---