Gemeente Zevenaar

Infopagina week 23. 2003

INHOUD INFO WEEK 23 (1 t/m 8 juni 2003)

AANVRAGEN VRIJSTELLING BESTEMMINGSPLAN

Bij burgemeester en wethouders zijn twee aanvragen binnengekomen om met toepassing van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het:

- bestemmingsplan Tatelaar voor het plaatsen van een lichtmastreclame door het Nationaal
Publiciteits Bureau op de Ringbaan Oost mast (nr. 730) te Zevenaar;
- bestemmingsplan Lentemorgen II voor het plaatsen van een lichtmastreclame door het
Nationaal Publiciteits Bureau op de Doesburgseweg mast (nr. 768) te Zevenaar.

De aanvraag ligt met ingang van 4 juni a.s. gedurende vier weken ter inzage bij de frontoffice van de sector Grondgebied. Tijdens deze periode kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders.

INSPRAAK VOORONTWERP BESTEMMINGSPLAN BEDRIJFSTERREIN B.A.T. MANUFACTURING

Met ingang van 5 juni 2003 ligt gedurende 4 weken in het gemeentehuis bij de frontoffice van de Sector Grondgebied voor een ieder ter inzage het voorontwerp van het Bestemmingsplan Bedrijfsterrein B.A.T. Manufacturing.
Het plan omvat het bedrijfsterrein van B.A.T. Manufacturing en enige aangrenzende percelen aan de Kerkstraat en het Stationsplein en regelt de mogelijkheid tot aanpassing van de hoogte van enige delen van de bedrijfsbebouwing.
Het voorontwerp kan worden ingezien

- zonder voorafgaande afspraak gedurende de openingstijden van het gemeentehuis,

- na afspraak buiten de openingstijden maar binnen de kantooruren van het gemeentehuis,

- eventueel op verzoek na afspraak buiten de kantooruren. Binnen voormelde termijn van 4 weken kan een ieder schriftelijk een inspraakreactie met betrekking tot het plan indienen bij burgemeester en wethouders van Zevenaar, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

MILIEUBERICHT

Burgemeester en wethouders van Zevenaar maken bekend dat bij hen een melding is ingekomen als bedoeld in artikel 8.19 lid 2 onder b van de Wet milieubeheer, van Hollandse Telecommunicatie Maatschappij b.v. voor het veranderen van de inrichting aan de Edisonstraat 50.

De veranderingen omvatten het verwijderen van de stikstoftank en het buiten bedrijf stellen van de opslag en aflevering van dieselolie voor eigen gebruik. De voorgenomen veranderingen leiden niet tot andere of grotere nadelige gevolgen voor het milieu dan ingevolge de op 20 september 1994, onder nummer 721, verleende vergunning en de daaraan verbonden beperkingen en voorschriften. Naar het oordeel van B en W geeft de verandering ook geen aanleiding om de vergunning te wijzigen. Daarom hebben zij besloten de melding te accepteren. Voornoemde milieuvergunning van 20 september 1994, onder nummer 721, geldt tevens voor de voorgenomen verandering van de inrichting.

Terinzagelegging

De melding en de bijbehorende stukken worden op 4 juni 2003 ter inzage gelegd bij het frontoffice van de sector Grondgebied van het gemeentehuis. Zij kunnen daar tot het einde van de bezwarentermijn tijdens de openingstijden worden ingezien. Op afspraak is dit ook

buiten openingsuren mogelijk. Hiervoor kan contact worden opgenomen met mw. ing. L. van Wersch, doorkiesnummer 595 246, van de afdeling Bouwen, Wonen en Milieu.

Inspraakmogelijkheden

Binnen zes weken na verzending van het besluit kunnen belanghebbenden een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders.

VERORDENING VERWERKING PERSOONSGEGEVENS EN AANVERWANTE REGELINGEN

Vanaf 29 mei 2003 ligt op de afdeling burgerzaken ter inzage de "Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Zevenaar". Door de invoering van de Wet bescherming persoonsgegevens kan de bestaande gemeentelijke privacyverordening worden ingetrokken. Veel zaken uit de verordening zijn thans wettelijk geregeld. Om echter op grond van de Wet Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (bevolkingsregister) verstrekking van persoongegevens aan bepaalde instanties mogelijk te maken is een verordening door de gemeenteraad vastgesteld. Op grond van deze verordening, de Verordening verwerking persoonsgegevens gemeente Zevenaar, wordt in een privacyreglement de feitelijke verstrekking van persoongegevens uitgewerkt.

Privacy-reglement

Vanaf 29 mei 2003 ligt op de afdeling burgerzaken ter inzage het "Privacy-reglement voor de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens gemeente Zevenaar".

In het privacy-reglement zijn de verstrekkingen van persoonsgegevens aan bepaalde instanties uitgewerkt. Het betreft o.a. vertrekkingen aan andere gemeentelijke afdelingen en aan zogenaamde vrije derden. Vrije derden zijn bijvoorbeeld woningcorporaties, waterschappen en organisaties werkzaam in het onderwijs en de gezondheidszorg.

Beheersregeling

Vanaf 29 mei 2003 ligt op de afdeling burgerzaken ter inzage de "Beheersregeling voor de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens gemeente Zevenaar".

In de regeling zijn de diverse functionarissen en hun bevoegdheden benoemd die zijn belast met het beheer en het bijhouden van de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (bevolkingsregister).

Bovengenoemde regelingen treden in werking op 5 juni 2003.

COMMISSIEVERGADERINGEN

De openbare vergadering van de raadscommissie WELZIJN wordt gehouden op DINSDAG 10 JUNI 2003 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak


Onderwerpen commissieagenda:

4. Vaststellen jaarverslag/jaarrekening 2002
5. Extra subsidie vereniging Volksuniversiteit Zevenaar e.o.
6. Beschikbaar stellen krediet t.b.v. vervanging dakbedekking basisschool De Steenuil

7. Vaststellen jaarrekening 2001 en begroting 2003 van de bestuurscommissie art. 82 van het openbaar
onderwijs Zevenaar

8. Robuuste RIOs (ter informatie en bespreking)
9. Rondvraag


De openbare vergadering van de raadscommissie GRONDGEBIED wordt gehouden op WOENSDAG 11 JUNI 2003 in het gemeentehuis (raadzaal). Aanvang: 19.30 uur
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak


Onderwerpen commissieagenda:

4. Vaststellen jaarverslag/jaarrekening 2002
5. Jaarrekening 2002 en begroting 2004 Reinigingsdienst de Liemers (RDL)

6. Herziening straatnamen en toekennen fietspadnamen in Ooy, Oud Zevenaar en Babberich in verband met de aanleg van de Betuweroute
7. Straatnaamgeving zuidelijke verbindingsweg
8. Toekomst ESKAN; Structuurversterking Midden- en Kleinbedrijf in de regio Arnhem-Nijmegen

9. Straatnaamgeving Walenkamp in plan Altbroek
10. Verzoek schadevergoeding ex artikel 49 WRO van H. van Haren
11. Rondvraag


De openbare vergadering van de raadscommissie ALGEMENE ZAKEN wordt gehouden op DONDERDAG 12 JUNI 2003 in het gemeentehuis (raadzaal) Aanvang: 19.30 uur
Agenda:

1. Opening

2. Mededelingen portefeuillehouders

3. Inspraak


Onderwerpen commissieagenda:

4. Vaststellen jaarverslag/jaarrekening 2002
5. Garantiebeleid

6. Werkplan I&A 2003-2006

7. Jaarverslag 2002 brandweer gemeente Zevenaar
8. Rondvraag


VERKEERSVEILIGHEIDRIT SENIOREN

Iedere 50+ automobilist uit de gemeente Zevenaar kan samen met een erkende verkeersinstructeur een individuele veiligheidsrit maken in de eigen auto. De rit duurt circa 45 minuten en wordt aangevuld met zuinig rijden instructies. Na de rit ontvangt iedere deelnemer adviezen en een beoordelingsrapport van de instructeur. De rit vindt plaats in de tweede helft van het jaar. Kosten bedragen 5,- per persoon.

Deze testrit wordt georganiseerd door het projectteam DUURZAAM VEILIG VERKEER - Betuwe-Oost in samenwerking met de ouderenbonden en de SWOZ. Naast de eigen bijdrage worden de verdere kosten gedragen door de gemeente met steun van het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland).

Inschrijfformulieren zijn verkrijgbaar bij de frontoffice van de sector Grondgebied en via de ouderen-organisaties. De inschrijftermijn loopt tot 1 oktober 2003.
Meer informatie bij mevrouw Y. Abbing: tel. 0316-595358.

LANDELIJKE STRAATSPEELDAG

---

Op woensdag 4 juni geeft wethouders Wiendels om 13.00 uur op de Schaapsdrift het startsein voor de Nationale Straatspeeldag in Zevenaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kunnen de kinderen veilig op straat spelen.
Doel van deze straatspeeldag is om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid in de buurt. Helaas is het nodig om hier aandacht voor te vragen. Op veel plaatsen in Zevenaar wordt veel te hard gereden in de wijken. Voor kinderen is er bovendien niet altijd ruimte in de buurt, als gevolg van parkeeroverlast en te smalle trottoirs.

De volgende wijken en straten doen mee:


- Schaapsdrift ( rondom verkeersdrempel)

- Bloemenkamp ( Tulpenstraat, Anjerstraat en Rozenstraat )
- Zonnemaat ( Kardinaal de Jongstraat )

- Stichting. JAZ (Raadhuisplein )

Bovenstaande straten worden door dranghekken afgezet en de kinderen kunnen naar hartelust veilig spelen.

Bewoners uit deze wijken hebben zelf de activiteiten georganiseerd voor de kinderen. Zij worden daarbij ondersteund door de coördinator van ST. JAZ en door Wijkbeheer Zevenaar. De activiteiten zijn per wijk verschillend. Je kunt allerlei spelletjes doen. In sommige wijken is er een springkussen. Natuurlijk kunnen de kinderen ook straattekenen. Op het Raadhuisplein kun je een groot schilderij maken. In de wijk Zonnemaat kun je mee doen met een speurtocht door de wijk. Alle activiteiten zijn gratis en de kinderen krijgen ook nog limonade en een versnapering.

Wilt u meehelpen, bel dan naar Barbara van Hall, coördinator stg. JAZ. Tel. 332765 of 06 13037822.

PLEINTJESBASKETBAL

Zaterdag 14 juni 2003 is er weer een pleintjesbasketbal-toernooi. We hopen op goed weer en een grote belangstelling. Het evenement wordt georganiseerd op het plein bij sporthal Heerenmäten. Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de sporthal. Het toernooi begint om 12.00 uur. Er wordt gespeeld volgens het 3 tegen 3 systeem met jongens en meisjesteams in de leeftijdscategorieën: 10 t/m 12 jaar, 13 t/m 15 jaar en 16 jaar en ouder. In alle categorieën zijn leuke prijzen te winnen. Rond 17.00 uur is de prijsuitreiking door wethouder N. Wiendels.
De organisatie is in handen van een samenwerkingsverband tussen stichting Jeugdactiviteiten Zevenaar, Basketbalvereniging Basketiers
71, gemeente Zevenaar en de politie. De deelnameformulieren moeten uiterlijk woensdag 11 juni 2003 ingeleverd zijn bij:
- stichting JAZ, Babberichseweg 23, (Juvenaat) 6901 JV Zevenaar:
- gemeentehuis t.a.v. Wijkbeheer

RECONSTRUCTIECOMMISSIE ACHTERHOEK EN LIEMERS

De Reconstructiecommissie Achterhoek en Liemers organiseert openbare informatiebijeenkomsten over het rapport: "Grond voor verandering" het voor-ontwerp Reconstructieplan voor Achterhoek en Liemers. Deze worden gehouden op:

donderdag 5 juni in zaal DE BOGGELAAR in Warnsveld

woensdag 11 juni in zaal t HEUVELTJE in Beek

Aanvang: 20.00 uur

Tijdens de informatiebijeenkomsten zullen de leden van de Reconstructiecommissie en de Streekcommissies en andere deskundigen een toelichting geven op het voorontwerpplan. Uiteraard is er ook volop ruimte voor vragen en discussie.
Vanaf 26 mei 2003 zullen de rapporten en een extra editie van de Nieuwsbrief Achterhoek en Liemers beschikbaar zijn voor iedere geïnteresseerde Wanneer u een rapport en nieuwsbrief toegestuurd wilt krijgen kunt u bellen met de provincie Gelderland 026-359 9548 Vanaf die datum zin rapport en nieuwsbrief ook elektronisch opvraagbaar op: www.gelderland.nl/reconstructie/achterhoekenliemers

VERGADERING WELSTANDSCOMMISSIE

De openbare vergadering van de Welstandscommissie wordt gehouden op donderdag 5 juni 2003 om 09.00 uur in het gemeentehuis (kamer 402). De agenda van deze vergadering ligt ter inzage bij de Balie van de sector Grondgebied.

FIETSKIJKDAG POLITIEDISTRCI RIVIERENLAND

Elke 1^e donderdag van de maand kunnen mensen op het politiebureau van Zevenaar komen kijken of de fiets die ze zijn kwijtgeraakt soms ergens in de Liemers is aangetroffen en mogelijk bij deze gevonden fietsen staat. De fietsen zijn afkomstig uit de gehele Liemers, te weten de gemeenten Angerlo, Didam, Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar.
De eerstkomende fietskijkavond is op DONDERDAG 5 JUNI 2003 van 18:00 TOT 19:30 UUR.
Het politiebureau is gevestigd aan de Zonegge 24-04 te Zevenaar

OUD PAPIER

In Zevenaar wordt maandelijks huis-aan-huis papier ingezameld. Hieronder leest u wanneer er in uw wijk wordt ingezameld. De inzameling is overdag, tenzij anders is vermeld. Papier gebundeld aanbieden op de aanbiedplaatsen. Wilt u svp plastic folies verwijderen. Papier van bedrijven wordt niet meegenomen.

Datum

Wijk/Plaats

Inzamelaar

Zaterdag 7 juni

Zonnemaat Noord + flats Zonnemaat, complex Hunneveldweg/ Platanenlaan

basisscholen De Carrousel en
De Wissel

Dinsdagavond 10 juni

Lentemorgen 1/Zonegge 7-14

CV De Griethtreejers

Woensdag 11 juni

Schaapsdrift, De Horst, Bloemenkamp,
't Grieth, flats Bergvrede, Meidoornflat/

Hooge Bongert

schutterij Sint Andreas

Woensdagavond 11 juni

Heerenmäten

harmonie Sint Franciscus

OPENBARE BEKENDMAKINGEN

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 18/2003:

---
Arnhemseweg, mast nr. 501, plaatsen dubbelzijdige verlichte reclame aan mast

Ingekomen lichte bouwaanvragen week 21/2003:

---
Julianalaan 6, vervangen van de garagedeur;

- Ardèchelaan 39, uitbreiden van de woning en veranderen van de garage;

- Boterhek 3, uitbreiden van de woning;

- Roodwilligen 65, gedeeltelijk veranderen van bestaande erfafscheiding

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 21/2003:
---
Ooy, kavel 2 t/m 18, 39 t/m 46, oprichten van 26 woningen

Ingekomen reguliere bouwaanvragen week 22/2003:
---
Molenstraat 30, plaatsen van een zwembad

Ingekomen sloopaanvragen week 21/2003:

---
Didamseweg 142, slopen van 7 tanks en 2 silos incl. leidingwerk

De ingekomen aanvragen liggen bij de frontoffice van de sector Grondgebied voor een ieder ter inzage. Tegen deze aanvragen kan geen bezwaar worden gemaakt. Belanghebbenden kunnen wel hun zienswijze kenbaar maken aan burgemeester en wethouders, Postbus 10, 6900 AA Zevenaar.

Hierbij wordt opgemerkt dat een bouwvergunning moet worden verleend als aan de wettelijke eisen wordt voldaan.

BESLUITEN

Verleende reguliere bouwvergunningen week 21/2003:
---
Molenstraat 78, plaatsen van lichtreclame;

- Tussen Methen en Groeneweg, plaatsen van geluidsschermen tunnel toerist west

Verleende lichte bouwvergunningen week 21/2003:
---
Hazelaar 59, plaatsen van een overkapping;

- Bazuin 5, plaatsen van een tuinhuisje;

-Gersdorfstraat 28, het uitbreiden van de woning
Verleende lichte bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO week 21/2003:

---
Waldhoorn 41, het oprichten van een carport

Verleende bouwvergunningen week 21/2003:

---
Edisonstraat 20, het veranderen van de showroom in shop;
- Edisonstraat 20, het bouwen van een luifel
Verleende bouwvergunningen met vrijstelling o.b.v. artikel 15 WRO week
22/2003:

---
Veldhuizenseweg 2a, het veranderen en vergroten van de woning

Algemene Plaatselijke Verordening 2000 Zevenaar:
- Essilor NederlandBV, verklaring van geen bezwaar voor het opstijgen met 1 luchtballon vanaf het
rugbyveld aan de Marconistraat te Zevenaar op 28 mei of 27 juni 2003 vanaf 19.45 uur;

- café-zaal de Buitenmolen, ontheffing voor het openhouden van het horecabedrijf aan de Molenstraat 78 te Zevenaar in de nacht van 21 op
22 juni 2003 ten behoeve van het snooker nachttoernooi;
- Drumfanfare St. Jan, vergunning voor het houden van een muziekfestival op zondag 6 juli 2003 van 12.30 17.00 uur op het Babborgaplein te Babberich;

- mw. H.M. Bosman, vergunning voor het organiseren van een vlooienmarkt van 10.00 16.00 uur op 20 juli 2003 op de parkeerplaats van de Edah te Zevenaar, op 10 augustus 2003 in zalencentrum Staring in Zevenaar en op 30 november 2003 in zalencentrum Het Centrum in Babberich;

Drank- en Horecawet:

- Drumfanfare St. Jan, ontheffing voor het verkopen van zwakalcoholische dranken tijdens het
muziekfestival op zondag 6 juli 2003 van 12.30 17.00 uur op het Babborgaplein te Babberich;

Wegenverkeerswet:

- mw. P.M.H. Onstein, gehandicaptenparkeerplaats op kenteken voor het pand aan de Didamsestraat 35 te Zevenaar; tevens opheffing van de gehandicaptenparkeerplaats op kenteken bij het pand aan de Stadsgracht
3-301 te Zevenaar;


Kapverordening:

- de heer G.J. Snellenburg, vergunning voor het kappen van een wilg op het perceel Dirk Boutsstraat 4 te Zevenaar.

Tijdstip van de aanvraag kan met zich meebrengen dat een vergunning/ontheffing niet tijdig wordt gepubliceerd. Degene wiens belang rechtstreeks bij één van de bovengenoemde besluiten is betrokken, kan binnen 6 weken na de bekendmaking van het betreffende besluit daartegen een bezwaarschrift indienen bij het bestuursorgaan dat het besluit genomen heeft.

GEMEENTEHUIS GESLOTEN 5 JUNI VANAF 14.00 UUR

In verband met een gezamenlijke bijeenkomst van de gemeente Angerlo en Zevenaar zijn het gemeentehuis, de gemeentewerf en het aanbiedstation donderdag 5 juni vanaf 14.00 uur gesloten.