Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond


10-06-2003


CNV Chemie en energie stelt Enna Aerosols ultimatum

CNV Chemie en energie stelt spuitbussenfabrikant Enna Aerosols in Dokkum (125 werknemers) vandaag een ultimatum, omdat het bedrijf de cao wil verslechteren. Enna Aerosols wil dat de werknemers vier van de acht adv-dagen inleveren, slechts het wettelijk minimum bij ziekte doorbetalen een geen loonsverhoging en uitzendkrachten mogen voortaan niet meer onder de cao van Enna Aerosols vallen. In de praktijk betekent dit een lagere beloning voor uitzendkrachten.

De bond vindt dat het bedrijf op dit moment een goede omzet maakt, alhoewel er in de kosten moet worden gesneden. CNV Chemie en energie vindt dat dit onder meer kan door het moederbedrijf, de Trost Group, een lagere management fee te geven. Te meer, omdat onduidelijk is wat het moederbedrijf doet voor de management fee. Daarnaast moet worden geïnvesteerd in verhoging van de arbeidsproductiviteit.

CNV Chemie en energie wil een loonsverhoging van 2,5 procent, uitvoering van afspraken in de cao van vorig jaar, zoals pensioenregeling en het opzetten van een goed personeelsbeleid.

Het ultimatum loopt vrijdag 13 juni om 13.00 uur af. Daarna volgen acties, met inbegrip van de mogelijkheid van stakingen.

Nadere inlichtingen:

Roel van Riezen (cao-onderhandelaar CNV Chemie en energie)
0512 - 58 34 70
Jan Immerzeel (persvoorlichting)

030 - 6 348 241