Gemeente Apeldoorn

Project 'Nieuw Kader' op zoek naar allochtone vrijwilligers

Bijeenkomst in Stadhuis op 10 juni

Op 10 juni 2003 is in het Stadhuis een bijeenkomst met als thema 'Kansen voor nieuw kader in de sport'. Onder leiding van Cees Grimbergen wordt aan de hand van stellingen gediscussieerd over het ontbreken van en de mogelijkheden tot het aantrekken van meer allochtone vrijwilligers bij sportverenigingen. In het panel hebben markante persoonlijkheden uit alle hoeken van de samenleving zitting. De discussiebijeenkomst wordt georganiseerd door medewerkers van het gemeentelijke project 'Nieuw Kader' en begint om 19.30 uur.

Uit onderzoek is gebleken dat sport populair is onder allochtonen, maar dat er nauwelijks allochtone vrijwilligers actief zijn als bestuurslid binnen de verschillende verenigingen. Om sportverenigingen een helpende hand te bieden is onlangs het gemeentelijke project 'Nieuw Kader' gestart. Het project heeft een tweeledige opzet. Als eerste krijgen allochtonen een opleiding om als vrijwilliger in het bestuur van een sportorganisatie aan de slag te gaan. Ten tweede worden verenigingen ondersteund bij het opzetten van een goed en geregeld kaderbeleid en het zodanig organiseren van hun organisatie, dat het zowel voor Nederlanders als allochtonen aantrekkelijk is om er te sporten of om zich verdienstelijk te maken als vrijwilliger in een bestuursfunctie. Op deze manier krijgen de verenigingen hulp bij het opzetten van een goede organisatie.

De uitkomst van de discussiebijeenkomst vormt een belangrijke leidraad bij de uitvoering van het project Nieuw Kader. Geïnteresseerden zijn 10 juni van harte welkom.

© 1996-2003 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1