Politie Twente

Persberichten Politie Twente maandag 9 juni 2003

Chantal Westerhoff , tel. 053-4555588

Overval op eigenaresse discotheek + getuigenoproep
03-075779
Hengelo, Beekstraat
zondag 8 juni 2003 omstreeks 15.00 uur
De 52-jarige eigenaresse van discotheek New York is zondagmiddag beroofd. Omstreeks 15.00 uur verliet zij haar zaak aan de Beekstraat. Toen zij zich in de Beeksteeg bevond werd zij plotseling vastgepakt door een onbekende man. De man bedreigde haar met een voorwerp en vroeg haar om geld. De vrouw voelde zich zodanig bedreigd dat zij haar geld afgaf. De man is met het geld weggelopen in de richting van de Marskant. De politie is onmiddellijk begonnen met een onderzoek. Er heeft reeds een buurtonderzoek plaatsgevonden. Bewoners die niet aanwezig waren in hun woning hebben een brief gekregen waarin dringend wordt verzocht eventuele bijzonderheden te melden. De overval vond op klaarlichte dag plaats dus mogelijk dat er mensen zijn die de overvaller die dag, of mogelijk eerder, in de omgeving van New York hebben gezien. Het signalement van de dader is als volgt:

Nederlandse blanke man
Zon gebruinde huidskleur
Blond gemillimeterd kort haar
Dun snorretje
Normaal postuur
Ongeveer 1.75 à 1.80 meter lang Tussen de 30 en 40 jaar
Lichtbruin T-shirt
Lichtkleurige beige broek
Sprak Nederlands (zonder accent)

De politie roept eventuele getuigen op, die op de dag van de overval of mogelijk daarvoor, bijzonderheden hebben waargenomen in de omgeving van discotheek New York.
De overval vond plaats in de Beeksteeg. Dit betreft een zogenaamd
bedieningstraatje tussen de Marskant en de Beekstraat.

Politie Twente (AJZ Hengelo) 0900-8844

In belang van het onderzoek worden er geen mededelingen gedaan over het voorwerp waarmee de vrouw is bedreigd en de hoogte van het weggenomen bedrag.

Autodieven op heterdaad aangehouden 03-075891
Enschede, Boterkorfhoek
Zondag 8 juni '03 omstreeks 23.31 uur Toen een 49-jarige man uit Enschede uit zijn slaapkamer raam naar buiten keek zag hij 2 vreemde jongens bij de auto van zijn 46-jarige buurman staan. Hij is daarop naar de jongens toegegaan. Hij zag dat de jongens in de auto van zijn buurman zaten. De jongens verklaarden dat zij in de auto van hun 'vriend' zaten. De vrouw van de man heeft daarop de eigenaar van de auto gewaarschuwd. De jongens, 16 en 17 jaar uit Enschede, wilden er toen vandoor. Zij werden echter tegen gehouden door de eigenaar en de getuige. De jongens werden overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde politieagenten. Zij bekenden de auto te willen stelen. Het contactslot hadden ze reeds vernield. De jongens zijn overgebracht naar het bureau alwaar zij zijn opgesloten. Omdat de jongens minderjarig zijn werden hun ouders in kennis gesteld van het gebeuren. Tegen de jongens wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mishandeling
03-075912
Albergen, Ootmarsumseweg
Maandag 9 juni '03 omstreeks 1.46 uur Een 23-jarige man uit Almelo deed aangifte van mishandeling. De man was gezellig uit geweest in de feesttent te Albergen. Toen hij bij de aldaar aanwezige taxi's stond begonnen 2 jongens/mannen tegen hem te 'zeuren'. Op een gegeven ogenblik kreeg de man, zonder verder enige aanleiding, plotseling 2 keer een klap op zijn gezicht. Hierbij liep hij een diepe snee onder zijn oog op. Deze heeft hij laten hechten op het ziekenhuis. De man kent de daders niet.
De politie zoekt eventuele getuigen.

Autobrand
03-075698
Enschede, Gronausestraat
Zondag 8 juni '03 omstreeks 5.59 uur De auto van een 29-jarige man uit Enschede stond geparkeerd op de parkeerplaats van Avantie. Hij is door onbekende reden in brand gevlogen. De auto is geheel uitgebrand.

Rijden onder invloed
03-075932
Lattrop Breklenkamp, Dorpsstraat maandag 9 juni 2003 omstreeks 3.20 uur
Een 22-jarige man uit Denekamp reed met zijn auto door Lattrop. De man had de muziek in zijn auto behoorlijk hard aanstaan. Toen agenten hem hiervoor wilde bekeuren roken zij dat de man alcohol had gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau te Oldenzaal. Op het ademanalyseapparaat blies hij een uitslag van 0,9 promille. De kreeg een rijverbod van 3 uur en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Aanrijding, bestuurder is onder invloed 03-075940
Hengelo, Castorweg
Maandag 9 juni '03 omstreeks 3.58 uur De politie kreeg een melding dat aan de Castorweg een auto zou staan met zware schade. De agenten troffen de auto met een lekkend motorblok en flinke schade aan. In de auto zagen zij achter het stuur een 31-jarige man uit Hengelo slapen. De man werd wakker gemaakt. Hij verklaarde dat hij een aanrijding had gehad. Middels het oliespoor op de weg konden de agenten de plaats van het ongeval achterhalen. Op de Zwavertsweg met de Staringstraat had de man met zijn voertuig een middengeleider geraakt. Omdat de agenten zagen dat de man onder invloed van alcohol verkeerde werd hij aangehouden. Op het bureau blies hij een uitslag van 2,3 promille op het ademanalyseapparaat. De man moet zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Rijden onder invloed
03-075971
Albergen, Ootmarsumseweg
Maandag 9 juni '03 omstreeks 8.39 uur Een 47-jarige automobilist uit Albergen bleek na controle teveel alcohol te hebben gedronken. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau Tubbergen. Hij blies op het ademanalyseapparaat een uitslag van 1,1 promille. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De man was recidivist. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt

Inbraak en poging in braak in auto's 03-075988
Denekamp,
Kapelaan van Schaikstraat,
Veldweg,Kanaalweg
Maandag 9 juni '03
In de nacht van zondag op maandag zijn er autokrakers actief geweest in Denekamp (Noord-Deurningen). Uit 3 auto's heeft/hebben de dader(s) daadwerkelijk goederen weggenomen. Bij 4 auto's heeft men dit gepoogd. De autoradio's werden weggenomen. De politie stelt een onderzoek in. Indien er getuigen zijn die bijzonderheden hebben waargenomen vannacht dan kunnen zij zich melden bij de politie.


---- --