Korps: Utrecht, plaats: 9-06-2003 Persberichten district Eemland zuid, 10.00 uur

Jongen ernstig gewond

AMERSFOORT Op de Van Campenstraat is zondag rond 18.40 uur een 6-jarige jongen ernstig gewond geraakt.

De jongen stak tussen enkele geparkeerde autos de weg over en werd daarbij geraakt door een 82-jarige automobiliste uit Amersfoort. Vanwege de ernst van zijn verwondingen aan zijn hoofd en benen, werd een traumahelikopter opgeroepen. Onder begeleiding van een trauma-arts is de jongen vervolgens naar het UMC vervoerd.

Door de Regionale Verkeersdienst van de Politie Regio Utrecht is ter plaatse een technisch onderzoek ingesteld.

Busje met zeven fietsen

AMERSFOORT Naar aanleiding van tips van getuigen zijn zondagavond twee inwoners van Amersfoort (20 en 25 jaar) aangehouden op verdenking van fietsendiefstal.

Het busje met daarin het tweetal werd eerder die dag gezien bij het NS station in Maarn. In de bus werden zeven fietsen aangetroffen, waarvan een aantal met doorgeknipte sloten. Inmiddels heeft de politie een fiets kunnen traceren. Die bleek gestolen te zijn bij het Amersfoortse bosbad Birkhoven. Van de andere fietsen wordt nog naar de rechtmatige eigenaar gezocht.

De politie onderstreept hiermee nogmaals het belang om van een diefstal aangifte te doen en specifieke kenmerken van, in dit geval de fiets, door te geven.

Twee verdachten aangehouden

AMERSFOORT Na een melding van een ophanden zijnde inbraak op het Stadhuisplein, maandag rond 01.30 uur, renden enkele agenten het politiebureau uit.

Op de Van Asch van Wijckstraat werden vervolgens twee verdachten aangetroffen. Het waren twee inwoners van Amersfoort, 38 en 47 jaar. De getuige had gezien dat zij een raam hadden ingeslagen en kennelijk wilden inbreken. De mannen zijn voor verhoor ingesloten.