Ingezonden persbericht
WIJNINFO.NL NIEUWS
Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003
P E R S B E R I C H T
Naarden, 5 juni 2003
Martin Wolvers winnaar
Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003
Vandaag is in Restaurant Het Arsenaal in Naarden de winnaar bekend
gemaakt van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003. Martin
Wolvers van Landgoed Lauswolt, De Heeren van Harinxma in
Beetsterzwaag mag zich het komende jaar "Gastheer 2003" noemen. Hij
liet Cindy Borger van Restaurant Lindenhof in Giethoorn en Bas
Jonkers van Restaurant Rasa Senang in Kaatsheuvel net achter zich.
Zij eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.
Sinds 1999 is Martin sommelier in het Bilderberg hotel Landgoed
Lauswolt. Hij is verantwoordelijk voor alles wat met wijn te maken
heeft; van de inkoop tot wijnarrangementen en het coachen van
medewerkers op het gebied van de wijnkennis. Dat zijn liefde voor
wijn niet stopt op het landgoed blijkt wel uit één van de vele
hobby's van Martin: het verzamelen van wijn.
Het winnen van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs betekent niet
alleen de eervolle benoeming en de titel "Gastheer 2003", maar ook
een beeld van kunstenaar Lou Thissen én een stage op Château de
Bagnolet in Frankrijk waar Hennessy is gevestigd. Cindy Borger won de
tweede prijs, een Masterclass Gastheerschap, aangeboden door de Hoge
Hotelschool Leeuwarden. De prijzen werden overhandigd door Maurice
Richard Hennessy, die voor de gelegenheid was overgekomen uit
Frankrijk.
De finaleronde op 28 mei jl. stond natuurlijk in het teken van
gastvrijheid. De eerste selectieronde op 14 mei jl. was afgesloten
met een workshop presentatietechnieken en daar maakten de deelnemers
voor de finale dankbaar gebruik van. In het bijzijn van een
professionele jury, bestaande uit de o.a. voorzitters van de
samenwerkingsverbanden, moesten de finalisten zich namelijk
presenteren.
Gastvrijheid is minstens zo belangrijk als een uitstekende keuken.
Zeker ook op het gebied van wijn-spijs combinaties komt de kennis van
de gastheer of gastvrouw tot zijn recht. Zo ook bij het serveren van
een digestief en in dit geval een mooie passende cognac. Het
digestief is het rustmoment van de avond, waar de gasten kunnen
nagenieten van een overheerlijk diner. Juist door het informeren van
de gasten voegt het iets extra's toe aan het bezoek van de gast.
Vandaar de ondersteuning van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs,
een prijs die juist de gastheer in het zonnetje zet!
Meer informatie, achtergrond en voorgangers van Martin Wolvers vindt
u op www.ahgp.nl