Ingezonden persbericht

WIJNINFO.NL NIEUWS

Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003

P E R S B E R I C H T
Naarden, 5 juni 2003

Martin Wolvers winnaar
Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003

Vandaag is in Restaurant Het Arsenaal in Naarden de winnaar bekend gemaakt van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs 2003. Martin Wolvers van Landgoed Lauswolt, De Heeren van Harinxma in Beetsterzwaag mag zich het komende jaar "Gastheer 2003" noemen. Hij liet Cindy Borger van Restaurant Lindenhof in Giethoorn en Bas Jonkers van Restaurant Rasa Senang in Kaatsheuvel net achter zich. Zij eindigden respectievelijk op de tweede en derde plaats.

Sinds 1999 is Martin sommelier in het Bilderberg hotel Landgoed Lauswolt. Hij is verantwoordelijk voor alles wat met wijn te maken heeft; van de inkoop tot wijnarrangementen en het coachen van medewerkers op het gebied van de wijnkennis. Dat zijn liefde voor wijn niet stopt op het landgoed blijkt wel uit één van de vele hobby's van Martin: het verzamelen van wijn.

Het winnen van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs betekent niet alleen de eervolle benoeming en de titel "Gastheer 2003", maar ook een beeld van kunstenaar Lou Thissen én een stage op Château de Bagnolet in Frankrijk waar Hennessy is gevestigd. Cindy Borger won de tweede prijs, een Masterclass Gastheerschap, aangeboden door de Hoge Hotelschool Leeuwarden. De prijzen werden overhandigd door Maurice Richard Hennessy, die voor de gelegenheid was overgekomen uit Frankrijk.

De finaleronde op 28 mei jl. stond natuurlijk in het teken van gastvrijheid. De eerste selectieronde op 14 mei jl. was afgesloten met een workshop presentatietechnieken en daar maakten de deelnemers voor de finale dankbaar gebruik van. In het bijzijn van een professionele jury, bestaande uit de o.a. voorzitters van de samenwerkingsverbanden, moesten de finalisten zich namelijk presenteren.

Gastvrijheid is minstens zo belangrijk als een uitstekende keuken. Zeker ook op het gebied van wijn-spijs combinaties komt de kennis van de gastheer of gastvrouw tot zijn recht. Zo ook bij het serveren van een digestief en in dit geval een mooie passende cognac. Het digestief is het rustmoment van de avond, waar de gasten kunnen nagenieten van een overheerlijk diner. Juist door het informeren van de gasten voegt het iets extra's toe aan het bezoek van de gast. Vandaar de ondersteuning van de Alliance Hennessy Gastvrijheidsprijs, een prijs die juist de gastheer in het zonnetje zet!

Meer informatie, achtergrond en voorgangers van Martin Wolvers vindt u op www.ahgp.nl