Belgacom

Je eigen blog, met Skynet

02/06/2003

Nieuwe dienst moet populariteit weblogs naar België doen overslaan

Belgacom Skynet heeft Skynet Blogs gelanceerd. Met Skynet Blogs wil Skynet de Belgische internetpopulatie een op maat gesneden instrument bieden om weblogs te creëren. Op maat, want de blogs van Skynet bevatten enkele vernuftige opties die de meeste weblog-instrumenten ontberen en laten de gebruiker bovendien de wereld van de weblogs verkennen in zijn of haar moedertaal. Als klap op de vuurpijl zijn ook de meer geavanceerde opties bij Skynet volledig gratis!

Een weblog, of kortweg ?blog?, is een instrument om snel en eenvoudig op het web te publiceren, als een soort online dagboek. Kennis van HTML of een technologieknobbel zijn overbodig. Het bloggen vormt een relatief nieuwe vorm van communicatie op het web. Het concept bestaat al sinds het begin van de jaren ?90, maar bereikt pas een breed publiek sinds de gebeurtenissen van elf september 2001. Momenteel zijn er wereldwijd naar schatting meer dan 1 miljoen bloggers actief.

Traditionele blogs draaien vooral rond tekst: nieuws, commentaren, overpeinzingen, opinies, etc. De motor van dergelijke blogs wordt dan ook gevormd door een applicatie die toelaat om in een handomdraai teksten te publiceren en voortdurend te actualiseren. Skynet Blogs onderscheidt zich van andere blog-instrumenten door dit aanbod uit te breiden met een WYSIWYG-modus (What You See Is What You Get) die tal van opties biedt om de blog te verrijken met foto?s, archieven, tellers, e.d.

Met Skynet Blogs biedt Belgacom Skynet een lokaal getint en op maat gesneden alternatief voor de overwegend engelstalige blog-instrumenten op het web. Bovendien is Skynet Blogs een perfecte aanvulling op de andere ?web-based? instrumenten van Skynet en de Belgacom groep, zoals Groopy (voor het creëren van online gemeenschappen) en Skynet Web Creator (voor het creëren van professionele websites van KMO?s).

Volgens Bart Becks, Marketing & Sales directeur bij Skynet, is er nooit een beter moment geweest om dergelijke diensten te lanceren:

?De surfer van vandaag is een mature internetgebruiker geworden, met een actief surfgedrag waarin communiceren en creëren centraal staan. Het is dan ook niet verwonderlijk dat blogs ? met al hun mogelijkheden voor real-time communicatie ? zo in de smaak vallen. Het interactieve aspect, de kans om met multimedia te experimenteren; het draagt allemaal bij tot een unieke ervaring. België geldt bovendien als een echt breedbandland. Er is dus niets dat de opmars van de Belgische blogger in de weg staat!?

Wie een blog publiceert via Skynet Blogs krijgt een URL toegewezen van het type http://naam.skynetblogs.be en maakt bovendien kans op een referentie via de portaalsite Skynet.be. Om aan de slag te gaan met Skynet Blogs, surf je naar http://www.skynetblogs.be of de portaalsite www.skynet.be.