Gemeente Vianen


VVV-agentschap in Stedelijk Museum

Twee ervaren afdalers komen met de VVV-vlag vanaf de toren van de Grote Kerk aan de Voorstraat

Hemelvaartsdag 2003 was niet alleen de opening van de Nationale Sleepbootdagen Vianen, ook in het Stedelijk Museum aan de Voorstraat vond een belangrijke happening plaats. Het VVV-agentschap werd geopend door wethouder Margot Stolk.
Jarenlang was onder Zuid-Hollandse vlag een VVV-folderservicepost gevestigd in de Rabobank aan de Voorstraat. Daarna verhuisde deze post, met de komst van een Rabo-reisbureau, mee naar de Lijnbaan. Gedurende bijna 20 jaar behartigde de Rabobank de VVV-belangen van Vianen. Met veel enthousiasme en motivatie, maar met veelal beperkte middelen, zetten de medewerksters van Rabobank en later Reisbureau Vijfheerenlanden zich in voor de toeristische promotie van Vianen. Met de overgang naar de provincie Utrecht werd ook geprobeerd aansluiting te zoeken bij het VVV zoals dit in Utrecht opereert. Dit resulteerde uiteindelijk in een VVV-agentschap in het Stedelijk Museum aan de Voorstraat.

De VVV-vlag wordt overgedragen aan wethouder Margot Stolk en de medewerksters van het Reisbureau De Vijfheerenlanden

Het was aan wethouder Margot Stolk, namens de gemeente Vianen, gegeven om de offciële opening van het VVV-agentschap gestalte te geven. Twee ervaren abseilers kwamen klokslag elf uur met de VVV-vlag van de toren van de Grote Kerk aan de Voorstraat naar beneden. Daar werd de vlag onder applaus overhandigd aan de wethouder en aan de medewerksters van het reisbureau De Vijfheerenlanden (Rabobank). De medewerksters hadden dit zeker verdiend gezien de jarenlange inzet die zij zich hadden getroost voor de promotie van Vianen.

Vlag aan de gevel

Margot Stolk is bezig met de voorbereidingen om de VVV-vlag te kunnen hijsen aan de gevel van het Museum

Met de bevestiging van de VVV-vlag aan de gevel van het Stedelijk Museum was de opening van het agentschap een feit. Daarna werden in de tuin van het Museum nog enkele woorden gewijd aan deze feestelijke gebeurtenis door wethouder Stolk en door de heer Tieleman, voorzitter van het bestuur van het Stedelijk Museum.
Met name kwam naar voren dat de vestiging van het VVV-agentschap in het Stedelijk Museum een win-win situatie zou kunnen opleveren. Het Stedelijk Museum kan zijn voordeel doen met het bezoek van toeristen die op zoek zijn naar algemene toeristische informatie en daarbij worden geconfronteerd met het bestaan van het Museum met zijn prachtige collectie. Het VVV-agentschap kan meer inhoud krijgen door een groter aanbod en door de specifieke Viaanse kennis van de vrijwillige medewerkers die het agentschap bemensen.