De Wereld Is Niet Te Koop - platform voor een andere globalisering


- Persbericht -
Maandag 26 mei

Nederlandse activisten protesteren tegen Bush en de G8-top

Van 1 tot en met 3 juni bezoekt Bush samen met de andere leiders van de G8 het Franse plaatsje Evian dat net over de Zwitserse grens bij Geneve ligt. Tienduizenden mensen uit Europa en daarbuiten zullen hem het onthaal geven dat hij verdient - met demonstraties, acties en blokkades.

Op zondag 1 juni, de dag waarop Bush arriveert, is er een grote demonstratie met twee beginpunten (Geneve en Annemasse) gepland, gevolgd door blokkades. Verzet tegen de oorlogspolitiek van Bush en de bezetting van Irak zal voor velen het hoofdthema zijn dat gekoppeld wordt aan de strijd tegen het neo-liberalisme. Op zaterdag 31 mei vinden er in de avond bijeenkomsten van de sociale bewegingen plaats als onderdeel van de tegentop `voor een andere wereld' dat van 29 mei tot 2 juni duurt. Vanaf 29 mei worden ook in twee verschillende kampen rond Annemasse acties voorbereid en discussies en workshops georganiseerd.

Ook vanuit Nederland wordt er vervoer georganiseerd naar Evian. Voor het weekend wordt dit verzorgd door het platform DE WERELD IS NIET TE KOOP, dat eerder in december 2001 twaalf bussen organiseerde naar de EU- top in Brussel en in november 2002 twee bussen regelde naar het Europees Sociaal Forum in Florence.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Peyman Jafari: 0624-782865
Remco van Broekhoven: 06-24582478
Petra Schultz: 0622605845 (contact in Nederland tijdens de G8-top)