Politie Zeeland



W-3514-2003 WINKELDIEFSTAL

In de Bonedijkestraat in Vlissingen werd zaterdag om 16.20 uur een 24-jarige man uit die plaats aangehouden wegens diefstal van een espresso-apparaat uit een winkelpand in de Walstraat in zijn woonplaats.
De man had het apparaat bij zijn aanhouding nog bij zich. Hij heeft er afstand van gedaan waarna het terug is gegeven aan de rechtmatige eigenaar.


O-3515-2003 EENZIJDIG ONGEVAL

Op de Zuidbaan van de A58 bij Waarde zaterdag om 17.30 uur.
Een 46-jarige Tilburgse automobilist reed over de A58 in de richting van Bergen op Zoom en raakte in de berm. Na een stuurcorrectie verloor hij de macht over zijn voertuig dat op zijn kop terechtkwam in een sloot. De man bleek bijna 3 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken te hebben. Hij werd naar het ziekenhuis overgebracht maar kon dit na behandeling weer verlaten. Zij auto werd geheel vernield en zijn rijbewijs werd in beslag genomen.


Z-3516-2003 WINKELDIEFSTAL

In een winkelpand in de Arsenaalstraat in Terneuzen werden zaterdag om 17.15 uur twee inwoonsters uit de gemeente Terneuzen van 12 en 13 jaar aangehouden wegens winkeldiefstal.
Ze werden door een medewerker betrapt bij het stelen van goederen (wat=onbekend). Bij verdere controle bleek dat ze in meerdere zaken in het centrum van Terneuzen goederen gestolen hadden. De meisjes zullen worden doorverwezen naar HALT. De goederen zijn terug naar de rechtmatige eigenaars.


O-3517-2003 AUTOMOBILIST VELAAT VOERTUIG BIJ CONTROLE

Tijdens een verkeerscontrole zaterdag om ongeveer 19.20 uur op de A58 bij Rilland heeft een automobilist zijn voertuig verlaten en is er vandoor gegaan.
De bestuurder stopte bij het naderen van de controleplaats op de vluchtstrook van de A58 en liet daar zijn voertuig onverlicht achter. Hij kon niet meer achterhaald worden. Het voertuig werd weggetakeld en de bestuurder zal een bekeuring krijgen voor het achterlaten van zijn voertuig op de vluchtstrook.


O-3518-200 DOORRIJDER NA AANRIJDING

Op de N59 bij Bruinisse vond zaterdag om 23.40 uur een aanrijding plaats.
Een 58-jarige automobilist uit de gemeente Schouwen-Duiveland reed over de N59 in de richting van Bruinisse. Hij moest uitwijken voor een onbekend gebleven bestuurder die hem tegemoet kwam rijden op de verkeerde rijstrook, maar hij kon een aanrijding niet voorkomen. Zijn voertuig raakte zwaar beschadigd; de tegenligger, vermoedelijk een rode Ford die eveneens beschadigd raakte, is doorgereden.
De politie verzoekt eventuele getuigen van deze aanrijding zich te melden.

O-3519-2003 RIJDEN ONDER INVLOED
Op de Kakeldans in haar woonplaats kreeg een 16-jarige inwoonster van Yerseke zondag om een minuut over twaalf een rijverbod van 5 uur.
Zij reed op haar bromfiets terwijl ze bijna 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken.





Politie Zeeland