HBAG groenten en fruit
Residumonitoring informatiemiddag 22 mei
Op donderdagmiddag 22 mei is er voor handelaren en adviseurs een
informatiemiddag over residumonitoring. De Keuringsdienst van Waren,
het Productschap Tuinbouw en Frugi Venta geven dan praktische
informatie. Vanaf 14.30 uur zijn vertegenwoordigers van
handelsbedrijven en adviseurs welkom in Zoetermeer.
De handel in vers(e) groenten en fruit krijgt met steeds zwaardere
eisen te maken op het gebied van voedselveiligheid. In de nieuwe
Hygiënecode staat een nieuwe verplichting. Producten waarop zich
eventueel acuut toxische stoffen kunnen bevinden, moeten op
bedrijfsniveau door alle handelaren in groenten en fruit
steekproefsgewijs worden gecontroleerd. Food Compass biedt
handelsbedrijven een helpende hand om die nieuwe verplichting na te
komen. Food Compass is een initiatief van Frugi Venta in samenwerking
met het Productschap Tuinbouw. De officiële naam is Stichting
Monitoring Voedingstuinbouw.
Programma
De eerste presentatie op de informatiemiddag is van het Productschap
Tuinbouw. Monique Mellema en Henry Uitslag presenteren de nieuwe
Hygiënecode en het Early Warning & Response System (EWRS). Vervolgens
geeft Henk van der Schee (Keuringsdienst van Waren) een toelichting op
het controlebeleid van residuen in relatie tot de Hygiënecode en de
monitoringverplichting. Tot slot vertelt Tim van der Knaap (Frugi
Venta) over de dienstverlening door Food Compass. De dagvoorzitter is
Willem Baljeu (Frugi Venta). Hij presenteert na zijn inleiding de
bestuursleden van de nieuwe Stichting Monitoring Voedingstuinbouw.
Uiteraard is er na de presentaties voldoende tijd voor het
beantwoorden van vragen en voor discussie. De middag wordt rond 17.00
uur afgesloten met een borrel.
Aanmelden vóór 16 mei is noodzakelijk. Dat kan via
foodcompass@tuinbouw.nl of telefonisch (079) 347 06 01. De
zaalcapaciteit in Zoetermeer is beperkt, daarom ontvangen alleen
tijdige aanmelders een bevestigingsbrief met het programma en een
routebeschrijving.
Food Compass
Deze week ontvangen alle handelaren in vers(e) groenten, fruit en
paddestoelen en hun adviseurs meer informatie van Food Compass. In de
begeleidende brief besluit Willem Baljeu (directeur Frugi Venta),
initiatiefnemer van de Stichting Monitoring Voedingstuinbouw, met de
zin: 'Met Food Compass blijft uw voedsel veilig op koers. Vaart u met
ons mee?'
Food Compass is een initiatief van Frugi Venta in samenwerking met het
Productschap Tuinbouw.